Spørg Bolius

Vedligeholdelsesplan for mit hus, findes der skema eller anden vejledning?

Hej Bolius

Jeg søger et godt grundlag for at lave en drift- og vedligeholdelsesplan for mit hus.

Planen skal indeholde alle gængse byggematerialer, overflader og installationer.

Også gerne kontrolskemaer til at gennemføre eftersyn og vedligehold.

Har I et eksempel på dette, eller kan I anvise et/flere steder, hvor dette findes?

På forhånd tak for svar :-)

Mvh. Klaus H

Hej Klaus H

Der findes mig bekendt ikke en god hjemmeside med skabeloner for dette. Men det er da en super god idé, så detn vil jeg da selv gå videre med – med forlov.

Men da huse jo er lige så forskellige som os, er det meget svært at sætte en retgivende skabelon op for dette.

Jeg ved at mange har forsøgt, også Bolius. Og det der kommer tættest på er husets kalender, som er en udmærket app. Bolius Husets kalender

Den er ganske udmærket og kan bestemt anbefales. Du kan mig bekendt oprette egne poster også, og skrive relevante noter under opgaverne, eksempelvis hvilken malingstype du har brugt osv.

Et andet godt bud er, at købe en vedligeholdelsesplan hos en rådgiver. De går typisk 10-15 år frem, og er specifikt udført til dit hus.

Et andet godt råd er, at du fører en logbog over dit hus, og gå gerne så langt tilbage du kan. Dermed vil du faktisk selv kunne udfylde intervaller for maling af vinduer eksempelvis, når du har noteret at du har gjort det i år 1995, 2001, 2006, 2010 og 2015. Ergo ved du nu, at vinduerne med største sandsynlig skal males igen i 2020, og dermed kan du udarbejde din egen vedligeholdelsesplan.

Men det er komplekst Klaus, og det handler om mange forskellige ting. Ligefra det enkelte materiale, til hvor udsat huset ligger, og ikke mindst hvor gammelt huset er.

Du kan se et eksempel på en vedligeholdelsesplan jeg har lavet her:
Eksempel på vedligeholdelsesplan enfamiliehus

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden