Spørg Bolius

Vil "gør det selv arbejde" fremgå af tilstandsrapporten?

Hej Bolius

Vil det kunne give "problemer" ift. salg af et hus hvis man selv har udskiftet tagbelægning?
I dette tilfælde, ville det udelukkende dreje sig om selve tagpladerne - intet ift. tagkonstruktionen.

Som jeg fortstår er det fuldt ud tilladt at skifte belægning selv - men min bekymring er om det kan give anmærkninger i tilstandsrapport, og dermed skræmme eventuelle købere væk.

Venlig hilsen
Hasse

Hej Hasse

At du selv har skiftet tagpladerne, kommer ikke til at stå i tilstandsrapporten. Er arbejdet udført forkert og er der fx utætheder, vil det stå i rapporten.

Men sammen med tilstandsrapporten, skal du udfylde ’sælgeroplysninger’, hvor det vil fremgå, om der fx er skiftet tag. Her vil det så over for potentiel køber fremstå, at du selv har skiftet pladerne.

Har du styr på arbejdet, ser jeg ikke noget i vejen for, at du gør det selv. Du bør dog være opmærksom på at lægterne nok bør udskiftes, da producenten af tagpladerne kræver en anden lægtning end da de gamle blev lagt. Det er i hvert fald et forhold du bør undersøge.

God fornøjelse med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden