Spørg Bolius

Vil imprægnering gøre terrassen nemmere at vedligeholde fremover?

Hej Bolius

Vi har en dejlig træterrasse af ipe, som trænger til at blive renset og olieret.
Men nu har vi set så mange tilbud om rensning og imprægning, hvor man slipper for at give olie hvert år. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men er det ?

Jeg kan godt huske, hvor flot det var, da vi lige havde fået det lagt, og det kunne jeg godt tænke mig, det blev igen. Jeg har talt med et firma som tilbyder denne service, og de siger, at jeg først skal få det slebet for at komme af med olierester, inden man imprægnerer,

Jeg er fristet, men samtidig også bekymret for at skade min flotte terrasse, og kan ikke finde folk, som skriver noget vedr. imprægnering af træterrasse, andet end dem som sælger denne service.

Kan I sige noget om det?

Venlig hilsen Susan K

Kære Susan H

Vores erfaringer med imprægnering er ikke så store.

Men generelt er der ikke rigtig så meget dokumentation for, at imprægnering gør, at arbejdet med vedligeholdelse bliver mindre.

Man kan jo også ”bare” leve med, at der er alger mv. på terrassen.

Men skal man til at slibe olielaget væk, for at der kan ske en imprægnering med et produkt, som måske ikke er helt kendt, synes jeg, man bør tænke sig om. Kan imprægneringen betyde, at det fugt, der fx kommer nedefra, ikke kan trænge igennem overfladen, fordi den er blevet helt tæt? Hvilket vil resultere i konstant fugtige brædder.

Eller vil man ikke kunne give en oliebehandling af brædderne fremover, efter det har fået imprægnering?

Og hvordan ser træet ud efter en imprægnering?

De mange uklarheder gør, at jeg vil anbefale, at man ikke får fortaget en imprægnering, inden man har svar på dem.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden