Spørg Bolius

Vores gulv er begyndt at knirke - hvad er årsagen og dækker forsikringen?

Hej Bolius

Vi har boet i vores i 40 år og har haft det fra nyt, men inden for de 8 - 9 år er gulvet begyndt at knage og brage forfærdeligt når vi går på det, samtidig kan vi få det til at virke fjerderene hvis vi står og laver hoppe bevægelser. Gulvet består af spånplader som er sømmet på strøer. Vi prøvet at tage tæpperne af for at se om pladerne bar præg af fugt eller lign. dette var ikke tilfældet, sømmene er banket hårdt fast i pladerne og ned i strøerne. Jeg spekulere på om der kan være lavet et eller andet dårligt arbejde mellem betondækket eller mangel på samme! Hvorledes kan man finde ud af hvad der er galt? og er det en forsikringssag?

Steen O

Hej Seen O

De knirkende lyde skyldes højst sandsynligt gulvbræddernes bevægelser mod sømmene. At gulvet giver efter/gynger kan skyldes, at de opklodsninger, som er under strøerne, har løsnet sig, og derfor ikke understøtter så meget mere.

Knirkelydende kan du selv udbedre ved, at du med en dyknagle banker sømmene igennem gulvbrædderne og i stedet fastgør dem med skruer. Det efterlader selvfølgelig nogle huller, der skal proppes/spartles.

Det gyngende gulv kan, hvis det skyldes at opklodsninger er væk, rettes op ved at bruge en ”gulv jack” skrue. Den kræver lidt kendskab for at kunne bruges korrekt, men det er muligt at lære og forstå gennem instruktionsvideoer.

Jeg vil dog først anbefale, at du kontakter en byggesagkyndig og får lavet en besigtigelse. Her vil det kunne vurderes hvor alvorligt det er, og om det er noget der skal meldes til dit forsikringsselskab. Det kan jeg ikke vurdere uden at have set forholdet.

Jeg håber, du finder en årsag og løsning på de konstaterede forhold. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden