Spørg Bolius

Vurdering af hus

Hvor går man hen når man er uenig med Kreditforeningens vurdering af sit hus?

Vi bor i et atraktivt område Odense C hvor den gængse salgs og kvm pris er på 15-18.000 kr.

som det også fremgår af RD´s og Danske Banks hjemmeside. Deres vurdering af vores hus ligger på ca det halve (8.500 kr.). Resultat bliver således til et lavt kreditforn.lån + et dyrt banklån fremfor eet kreditforeningslån hvor der i samme ydelse også kan afvikles på lånet - i modsætning til nu hvor det er afdragsfrit. Hvh Gert P

I bør i første omgang prøve at få nogle vurderinger fra nogle andre realkreditinstitutter. Det kan I gøre ved at indhente lånetilbud på maksimal belåning af jeres ejendom. Når I har fået disse tilbud, vil I også have et grundlag for at vurdere, om RD er for pessimistiske i deres vurdering af jeres ejendom. Hvis det er tilfældet, kan I prøve at kontakte RD igen og høre, om de vil komme med et nyt tilbud og en ny vurdering. Ellers kan det være, at I vil være bedst stillet ved at skifte realkreditinstitut.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Adam Mørk, fotograf
  • Kim Valentin, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden