10 gode råd: Få styr på rodet

Rod i dit hjem kan give stress. Vi giver dig 10 gode råd til, hvordan du kan få sorteret dine ting, og hvordan du bedst opbevarer dem.

Du kan bl.a. få styr på alle dine ting ved at samle og lægge dine ting i skuffer, der er bygget ind i trappetrin. Illustration: Louise Boel.

Du kan bl.a. få styr på alle dine ting ved at samle og lægge dine ting i skuffer, der er bygget ind i trappetrin.

Illustration: Louise Boel.

1. Gå alle dine ting igennem - skabe, hylder og skuffer - og smid alle overflødige ting ud.
2. Gå alt dit tøj igennem og skil dig af med alt det tøj, du ikke har brugt det sidste år. 
3. Minimér antallet af ting i stue og soveværelse og saml de ting, du sjældent bruger, i opbevaringsrum - fx loftsrum, værksted, viktualierum og bryggers. 

4. Brug skunken til opbevaring - sæt fx små skabslåger, eller lav en indbygget reol eller klædeskab. 
5. Brug garage og skur til opbevaring, hvis tingene kan holde til at stå sådan et sted. Opbevar ikke ting, som ruster og optager vand.
6. Saml de samme ting på ét sted - fx batterier i én æske og kuglepenne i en anden. Placér tingene der, hvor du bruger dem - fx bør toiletpapir være på badeværelset.

7. Brug kasser, kurve og skuffer til opbevaring.
8. Stil de ting, du sjældent bruger – fx juleting – væk. Fx på loftet eller øverst eller bagerst i skabene. 
9. Lav indbyggede skabe under trappen og skuffer i trappetrinene og brug dem til opbevaring.
10. Lad alt legetøj have en fast plads. Placér pæne kurve og kasser i stuen i børnehøjde, så børnene selv kan eller hjælpe med at rydde op efter sig. 

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab