5 nemme planter til dit badeværelse

Der kan sagtens være grønt på badeværelset, selvom det ofte er både mørkt og fugtigt. Her er 5 planter, der kan tåle mosten.

Mange vælger at holde badeværelset fri for stueplanter. Det er ofte et af boligens mørkeste rum, der kan være varmt, og ofte er der fugtigt.

Og det er ikke de ideelle vækstbetingelser for en stueplante.

Men det kan sagtens lade sig gøre at få et grønt badeværelse alligevel, fortæller Jesper Carl Corfitzen, der er fagekspert i Bolius, Boligejernes Videncenter.

Her har fageksperten udvalgt 5 planter, der passer perfekt til dit badeværelse.

Flamingo-blomst (Anthurium)

- Det er en plante, jeg selv bruger på mit badeværelse. Nogle gange glemmer jeg at vande den. Den har på et tidspunkt stået uden vand i fire uger. Så bliver den lidt tør, og bladene lægger sig ned, men det kan den sagtens overleve. Derfor er den god til badeværelset, siger Jesper Carl Corfitzen.

Flamingo-blomst er ikke alt for opmærksomhedskrævende, og derfor er den ideel til badeværelset. Foto: Floradania.

Hjerte filodendron (Philodendron scandens)

- Det er en god plante til badeværelset, fordi den tåle mørke og hårde vækstvilkår i det hele taget. Det er en klatrende plante, så den egner sig godt til reolen eller lignende, forklarer Bolius’ fagekspert.

En hjerte filodendron kan stortrives i dit badeværelse. Foto: Floradania.

Husløg (Sukkulenter)

- Sukkulenter er generelt en god type plante til badeværelset. Den tåler udtørring, kræver ikke meget plads, og der skal meget til at slå den ihjel. Derudover er de billige at anskaffe sig, så hvis der skulle ryge en, koster det ikke så meget at erstatte den, råder Jesper Carl Corfitzen.

Husløget er endnu en oplagt plante til badeværelset. Foto: Floradania.

Kaktusser

- De fleste kaktusser gør sig godt i badeværelsesmiljøet. De giver karakter til rummet, og de kan tåle lange perioder uden vand. Derudover kan de udnytte den høje luftfugtighed i badeværelset. Men tjek, om du har plads til det. Det er ikke sjovt at gå ind i en kaktus, bemærker Bolius’ fagekspert.

Mange sukkulenter klarer sig glimrende i badeværelset. På billedet ovenfor ses en Aloe vera. Foto: Floradania.

Zamioculcas zamiifolia

- Det er en grøn og glansfuld plante, der næsten ikke er til at slå ihjel. Er du nybegynder, går du ikke galt i byen med denne plante. Den tåler lidt af hvert, og glemmer du en uges vanding, så dør den heller ikke af det, siger Jesper Carl Corfitzen.  

Zamioculcas zamiifolia trives bedst på en lys placering, men tåler ikke direkte sol. Foto: Floradania.

Generel pasningsvejledning fra Bolius’ fagekspert Jesper Carl Corfitzen

Tommelfingerreglen er, at dine planter skal vandes én gang om ugen. Det er bedre at vande grundigt én gang end at vande lidt flere dage om ugen.

For at være sikker på, at planten får tilstrækkeligt med vand, kan du sænke planten ned i en spand med vand. Når der ikke kommer flere luftbobler op til vandoverfladen, så har plantet fået nok vand. Det tager typisk 20-30 sekunder.

Det er også en god idé at gøde dine planter. Det behøver du dog ikke gøre hver gang. For at give dine plante de bedste vækstbetingelser kan du bruge flydende blomstergødning med mikronæring. Det giver planterne de grundstoffer, som mulden ikke kan tilføre planten.

I vinterhalvåret er det ikke nødvendigt at vande hver uge. I stedet kan du nøjes med at vande hver anden uge.

Priser

Priserne varierer alt efter størrelse, men de fleste planter kan købes for 50-70 kr. i snit. De fleste altanplanter er dog lidt dyrere og kan typisk købes for 70-160 kr.

Ofte har supermarkederne et godt udvalg af planter, mens havecentre og blomsterforhandlere sælger de mere sjældne planter.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab