1. Sæt dig ind i teknologien. Der findes flere forskellige typer solceller, og det er værd at undersøge markedet, før du laver en investering. Få evt. hjælp af en energikonsulent til at træffe det rigtige valg. Overvej evt. indbyggede solceller.
  2. Beregn økonomien. Det er ikke sikkert, der er god økonomi i det for dig, hvis du investerer i solceller, men omvendt kan der også være penge at spare. Priserne på solceller falder nemlig, samtidig med at effektiviteten øges. Sørg for at lave en ordentlig beregning af, hvordan det kan påvirke din økonomi at installere solceller, hvor du tager højde for forskellige prisudviklinger på el-markedet. Snak med en energikonsulent eller installatør for en præcis beregning.
  3. Sørg for den rette placering af anlægget. Solceller kan monteres på tage, facader og stativer. Hældningen skal være mellem 15 og 90 grader, og orienteringen helst mellem sydøst og sydvest. Undgå skygge på anlægget. Selv en smule skygge kan have en stor betydning for elproduktionen. Et solbeskinnet sydvendt tag med en hældning på 45 grader er optimal. Tænk også på dine naboer.
  1. Vælg den rigtige størrelse på dit anlæg. Solcellepaneler fås i mange størrelser, og her er det vigtigt at vælge en størrelse, der passer til dit forbrug. Men også både praktisk og æstetisk bør solcellerne passe til dit hus. En privat husstand må ikke have anlæg på over 6 kW (svarende til en elproduktion på ca. 5.500 kWh/år).
  2. Vælg en godkendt installatør til monteringen. Energistyrelsen har lavet en såkaldt VE-godkendelsesordning for de installatør- og montørvirksomheder, som er blandt de bedste til at installere små, vedvarende energianlæg som solceller. En liste giver en oversigt over de installatører, der har dokumenterede kompetencer til at installere dit solcelleanlæg korrekt, så du får det største udbytte af anlægget. Se listen her (ligger nederst på siden)
  1. Tilslut anlægget til el-nettet korrekt. Anlægget skal tilsluttes det eksisterende el-net af en autoriseret elektriker. Tilslutningen sker via en vekselretter (inverter), som omdanner solcellens jævnstrøm til vekselstrøm - samme strøm som på el-nettet og som husets elektriske apparater bruger.
  2. Anmeld dit solcelleanlæg. Husk at anmeldte dit anlæg til stamdataregistret, når det er instralleret, så du kan udnytte mulighederne for øjebliksafregning.