Tema

Vedvarende energi

Grønne og vedvarende energikilder som solceller, vindmøller og varmepumper er godt for klimaet og med til at sikre en udfasning af de fossile brændstoffer. Men er de også gode for pengepungen? Og hvordan vælger du den rigtige grønne løsning til netop din bolig? Bliv klogere på grøn energi her.

Grønne energikilder

Vil du gerne bidrage til et bæredygtigt og grønt samfund - og måske endda spare penge på dit energiforbrug? Så er grønne og vedvarende energikilder vejen frem. Overordnet set findes der tre metoder, du kan benytte derhjemme. Solceller, varmepumper og vindmøller, hvoraf især de to førstnævnte er de mest almindelige løsninger.

Viden og inspiration om grøn energi

At tilvælge grønne energikilder er oftest en stor beslutning, da den sjældent er det normale valg. Men for mange kan det faktisk betale sig økonomisk på lang sigt, og det vil altid være den mest miljøvenlige løsning. 

Find viden og inspiration herunder, så dit valg af energikilde måske bliver lidt nemmere. Under der kan du se de syv mest almindelige opvarmningsformers CO2-aftryk. Vær dog opmærksom på, at COkun er én del af en energikildes miljøpåvirkning. 

Grafik: Andel grøn energi i Danmark