Når det kommer til genbrug, tænker de fleste nok oftest på genbrug af møbler og tøj. Men man kan også med fordel genbruge mindre ting – især kan flere af de ting, du vil skille dig af med i hverdagen, være hjælpsomme som skønhedstips. Hvis du gerne vil lave en lille køkkenhave, inde eller udenfor, er der også gode hjælpemidler at finde i dit 'skrald'.

Hjemmedyrker Persille Ingerslev har samlet en lille liste af ting, som kan være nyttige for dig på andre måder end deres oprindelige formål.

Genbrug af syv hverdagsartikler, som findes i de fleste husstande:

  1. Plastflasker: Skær bunden af og stil flasken over en lille plante, fx chili. Så vil flasken agere som drivhus. Man kan også prikke huller i plastlåget på en flaske, fylde flasken med vand og derefter stille den med låget nedad i en urtepotte. Så drypvander den lige så stille og man kan nu roligt tage på weekend væk fra hjemmet.
  2. Syltetøjsglas: Både de store og små kan bruges og genbruges. Her gælder alt fra opbevaring af urtesalt til fyrfadsstager, som vase eller til bestik eller glas.
  3. Korkpropper: Ud over at agere som dørstoppere og vindueskiler, kan skiver af en korkprop beskytte gulvet ved at sætte stykkerne fast under dine stoleben. Korkpropper kan også smuldres i fx en blender til korksmuld og fungere som fugtholder i urtepotter.
  4. Kaffegrums: Fungerer godt som indendørs gødning i potteplanter og er også fremragende som body-scrub og ansigts-rens.
  5. Toiletruller: Kan genbruges til at forspire afgrøder i, da hele toiletrullen kan udplantes med spire i til større potte. Alternativt kan toiletrullerne skæres op og anvendes som tørstof i kompostbeholderen. Toiletruller kan også rulles i fedtstof og dernæst i fuglefrø og hænges op som hjælp til havens fugle.
  6. Te-breve: At tage et bad eller fodbad i te bør være enhver forundt at opleve. Det opfrisker hele kroppen, men især vedvarende lugtgener på fødder og skosåler kan afhjælpes med 20 minutters iblødsætning i te.
  7. Glasflasker: Gem glasflasker til årets brygning af hyldeblomstsaft, rosensaft, chili-vodka eller hvad du ellers kan lide at fremstille selv. Man kan evt. spørge pænt på den lokal café eller anden beværtning, om de har nogle smukke flasker liggende, der ellers skal smides ud. Det har de som regel.