Er der flere pensionister i din by sammenlignet med resten af landet? Eller hvad med selvstændige?

Danmarks Statistik har lavede i 2014 en opgørelse over fordelingen af befolkningen i forhold til byernes størrelse og befolkningens socioøkonomiske status (en kombination af sociale og økonomiske faktorer). Se her, hvordan vi danskere fordeler os.

Her bor der flest pensionister

Bor du i en by med mellem 2.000 og 19.999 indbyggere, er der en god chance for, at du selv er pensionist eller, at din nabo er pensionist. I byer i denne størrelsesgruppe udgør pensionisterne 23 procent, hvilket er den højeste andel på landsplan.

Herefter kommer byer med mellem 20.000 og 99.999 indbyggere, hvor gruppen af pensionister udgør 20 procent.

I storbyer med mindst 100.000 indbyggere, er andelen af pensionister mindst, med kun 15 procent.

Du kan se, hvor mange der bor i din by, ved at følge linket herunder:

SE DANMARKSKORT: Så mange bor der i din by

De højst lønnede bor i storbyerne

Bor du i en storby med mindst 100.000 indbyggere, er der større chance for, at din nabo eller du selv hører til i kategorien lønmodtagere på højeste niveau. I storbyerne udgør denne gruppe hele 14 procent mod kun 8 procent i de helt små byer med under 2.000 indbyggere inklusive landdistrikter.

SE DANMARKSKORT: Indbrud i din by

Flest selvstændige i de små byer

Det er til gengæld ikke i storbyerne, man finder den største andel af selvstændige. Denne gruppe er størst i byer med under 2.000 indbyggere inklusive landdistrikter, hvor andelen af selvstændige er på 6 procent.

Store byer vokser – små byer skrumper

Siden 2009 er befolkningen i byer med under 20.000 indbyggere inklusive landdistrikter faldet med 3,1 procent. I landdistrikterne alene er befolkningen faldet med 5,2 procent, og i byer med under 1.000 indbyggere inklusive landdistrikter er befolkningen faldet med 4,8 procent.

I modsætning hertil er befolkningen steget med 7,6 procent i byer med mindst 20.000 indbyggere.

SE DANMARKSKORT: Husprisernes udvikling siden 1992

Gennemsnitsalder stiger mest på landet og i små byer

Bor du på landet eller i en af landets små byer, er du og dine bysbørn også gennemsnitligt blevet ældre end resten af landet. Gennemsnitsalderen i disse områder er nemlig steget mest med 2,3 år i landdistrikterne, og med 2,2 år i byer med 200-250 indbyggere.