Så mange bor der i din by

På dette Danmarkskort kan du se indbyggertallet i ca. 1.585 danske byer, og hvordan befolkningstallet har udviklet sig fra 2007 og frem.

Kortet er lavet ud fra Danmarks Statistiks befolkningsstatistik, BY1. Er din by ikke på kortet, skyldes det, at der ikke er data på den fra Danmarks Statistik.

Jo mørkere kommunen er på kortet, jo højere en andel er flyttet til. Og omvendt – jo lysere den er, jo flere er flyttet fra kommunen

Danmarks Statistik definerer en by således: "En by er et bebygget område med mindst 200 indbyggere. Afstanden mellem husene må ikke overstige 200 meter".

Derfor betegnes en række steder i hovedstadsområdet ikke som en selvstændig by, og derfor er der kun indbyggertal fra kommunen. Hovedstadsområdet omfatter København, Frederiksberg, Albertslund, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk Kommuner, dele af Ballerup, Rudersdal og Furesø Kommuner, samt Ishøj By og Greve Strand By.

1. januar 2017 bor der 1.295.686 personer i hovedstadsområdet.

Danmarks Statistik skriver også: "Byer kan være delt over en kommunegrænse. Dermed kan antallet af personer i en bystørrelseskategori være mindre end bystørrelsen tilskriver".

Læs mere om statistikken

Sådan bruger du Danmarkskortet

  1. Hold musen hen over en kommune og se hovedtal fra kommunen
  2. Tryk "Søg by" eller klik på en kommune og se indbyggertallet i alle byer i kommunen
  3. Klik på én by for kun at se tal fra den

Dette Danmarkskort er ikke optimeret til mobil/tablet, klik på knappen for at åbne kortet i en ny fane

Åbn Danmarkskort i ny fane
Så mange bor der i din kommune i 2045

Så mange bor der i din kommune i 2045

Indsigt

Ajourførtdato: søndag 14. maj 2017

Indbyggertallet vil stige i 74 kommuner og falde i 24 kommuner fra 2017 til 2045, forventer Danmarks Statistik i sin befolkningsfremskrivning. Se, hvor mange indbyggere, der vil være i din kommune i fremtiden.

De største byer i Danmark

De største byer i Danmark

Indsigt

Ajourførtdato: mandag 30. oktober 2017

Se her, hvilke danske byer der havde flest indbyggere i 2017.

Bor der flest pensionister, rige eller selvstændige i din by?

Bor der flest pensionister, rige eller selvstændige i din by?

Nyhed

Ajourførtdato: tirsdag 28. marts 2017

Størrelsen på din by kan fortælle en del om indbyggerne. Bor du fx i en stor by, er der større chance for, at du hører til lønmodtagere på højeste niveau, og bor du i en lille by, at andelen af selvstændige er størst. Se her, hvor stor din by er og læs om fordelingen af indbyggerne.

Bolius - et helejet Realdania selskab