De største byer i Danmark

Se her, hvilke danske byer der havde flest indbyggere i 2017.

København ligger på en suveræn førsteplads på listen over Danmarks største byer. Foto: Jesper Ray

Hvilke er de største byer i Danmark?

Med de nyeste tal fra Danmarks Statistik har Bolius lavet en liste over Danmarks 100 største byer i 2017, når det kommer til indbyggertal.

Du kan også se udviklingen i indbyggertallet ift. 2016.

OBS!

Kilde: Al data stammer fra Danmarks Statistik: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn.

Bemærkninger: Danmarks Statistik måler et "byområde som en sammenhængende bebyggelse, der på opgørelsestidspunktet har mindst 200 indbyggere; at bebyggelsen er sammenhængende vil som hovedregel sige, at afstanden mellem husene ikke overstiger 200 meter, medmindre afbrydelsen skyldes offentlige anlæg, kirkegårde o.l." 

Hovedstadsområdet omfatter i denne tabel: København, Frederiksberg, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Albertslund, Hvidovre, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Ishøj, Tårnby, Vallensbæk, Furesø, Rudersdal og Greve Strand. Du kan finde indbyggertal for de enkelte byer på Danmarks Statistiks hjemmeside.

Se om din by er blevet større eller mindre

Ikke overraskende er København Danmarks suverænt største by. Her er det vigtigt at pointere, at Danmarks Statistik betegner København som hovedstadsområdet, hvorfor bydele som Rødovre og Frederiksberg tæller med i Københavns indbyggertal. Tjek Danmarks Statistiks definition på en by i boksen.

At Aarhus, Odense og Aalborg ligger på de efterfølgende pladser, kommer nok heller ikke som en overraskelse for de fleste.

Men måske rækker din paratviden ikke til at sige, hvor langt vi cirka skal ned af listen, før der dukker en bornholmsk by op? Eller hvor mange indbyggere det krævede at komme med på listens sidste plads? Du kan finde svarene ved at kigge gennem tabellen.

Du kan også se hvilke byer, der oplevede vækst i indbyggertallet i forhold til 2016, og hvor tallet faldt. Fx har Hørning oplevet den største vækst fra 2016 til 2017. Ifølge tallene fra Danmarks Statistik har den fået 4,15 procent flere indbyggere.

DANMARKSKORT: Indbyggertal

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab