De største byer i Danmark

Se her, hvilke danske byer der havde flest indbyggere i 2018.

Aarhus ligger på andenpladsen på listen over Danmarks største byer. Foto: Colourbox

Hvilke er de største byer i Danmark?

Med de nyeste tal fra Danmarks Statistik har Bolius lavet en liste over Danmarks 100 største byer i 2018, når det kommer til indbyggertal.

Du kan også se udviklingen i indbyggertallet i forhold til 2017.

København, Aarhus og Odense er de største byer, men hvem kommer så?

Mens det tidligere kun var muligt at se det samlede antal indbyggere for hele hovedstadsområdet, har Danmarks Statistik, der står bag statistikken, i 2018 lavet det sådan, at du også kan se indbyggertallet i de forskellige områder i hovedstadsområdet. Fx kan du udover København nu også se, hvor mange der bor på Frederiksberg og i Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Hvidovre.

København er ikke overraskende Danmarks suverænt største by med et befolkningstal på 613.288 pr. 1. januar 2018 (i hovedstadsområdet bor der 1.308.893). At Aarhus, Odense og Aalborg ligger på de efterfølgende pladser, er nok heller ikke en overraskelse for de fleste.

Men måske rækker din paratviden ikke til at sige, hvor langt vi ca. skal ned af listen, før der dukker en bornholmsk by op? Eller, hvor mange indbyggere det kræver at komme med på listens sidste plads? Du kan finde svarene ved at kigge gennem tabellen.

Se, om din by er blevet større eller mindre

I tabellen kan også se, hvilke byer, der voksede i indbyggertal i forhold til 2017, og i hvilke byer der blev færre indbyggere. Støvring, Hørning og Vallensbæk er vokset forholdsvist mest, mens der er blevet færre indbyggere i 20 danske byer.

Find flere uvildige undersøgelser fra Bolius – Boligejernes Videncenter her

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab