Spørg Bolius

Filtset facade slidt, skal muren imprægneres før den pudses op?

Hej Bolius

Jeg har et hus fra 2006 som er filtset grå.

Vejr og vind har slidt godt på facaden, ikke mindst sålbænke og skorsten, de er meget medtaget. Fuger afskaller flere steder.

Jeg ønsker at opfriske det og har fået anbefalet af få huset sand/vandblæst herefter imprægneret med  inden filtsning mad cementpuds

Hvad er jeres anbefaling og kan i kommentere på den anbefaling jeg har fået, er imprægnering pengene værd og skal det vær før eller efter filtsning, og hvilken puds kan i anbefale?

 Med venlig hilsen Torben R

Kære Torben R

Det er hurtigt, at dit hus er blevet slidt på kun 10 år.

Såfremt dit hus fremstår med murværk, som er pudset, vil jeg ikke umiddelbart påføre det Sylan, eller andre kemikalier.

Det handler ikke om, at forskanse sig mod vind og vejr, men derimod sørge for en puds som håndterer fugt.

Det kan anbefales at bruge diffusionsåbne kalkmørteler, som fx NHL Kalkmørtler, da de er porøse i pudslaget. Porøsiteten gør at pudsen kan håndtere fugt, samt at PH-værdien i pudsen stiger med fugtigheden. Hvilket betyder at facaden er langt mindre attraktivt for alger og skimmelsvamp. 

Det er aldrig de hårde styrker som ønskes i puds, men derimod den sejhed og porøsitet, som man kan opnå ved at anvende diffusionsåbne og porøse kalkmørtler. 

Fuger kan udkradses min. 20 mm. og derefter fuges i fx NHL 3.5 0-4 mm.

Også hvis huset er opført med cementrelateret mørtler - er det muligt efterfølgende at anvende de samme porøse Kalkmørtler, da disse altid vil være svagere end kalk/cementmørtel.

En god tommelfingerregel: Byg altid svagere på svagt.

God fornøjelse...

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden