Spørg Bolius

Fuger i bryggers gulv bliver hvide – skyldes det fugt?

Hej Bolius

For ca. 2 år siden blev nogle af fugerene i mit bryggersgulv hvide,mener det måske er fugt og kontaktede mit forsikringsselskab, som siger, at hvis der skal laves en fugtprøve, som koster ca. 4.000 kr., skal jeg selv betale for den, hvis det ikke er fugt nedefra.

Er nu i tvivl, om det er fugt. Jeg har en måtte indenfor døren, hvor fugerne er hvide, bliver den fugtig på bagsiden?

Venlig hilsen Søren P

Hej Søren

Jeg er ret sikker på, at der er tale om en fugtskade.

Netop en god måde at undersøge det på, uden tekniske måleinstrumenter, er at udlægge plast eller gummi på gulvet, og hvis der bliver fugtigt på bagsiden, så er der uden tvivl fugt i gulvet.

Tag evt. noget blankt plastik (dampspærre), en kvadratmeter eller lign., og klistr det fast med dampspærretape eller lignende.

Hvis det bliver fugtigt under, så er den gal.

Enten er der blot tale om almindelig opstigende grundfugt, hvis huset er gammelt.

Men ellers kan der være tale om rørbrud på enten vand- eller varmerør eller sågar kloakrør. Hold øje med vandmåleren og trykket på dit fyr.

Taber varmeanlægget tryk, og du skal fylde vand på ofte, så er der tale om lækager fra varmeanlægget (radiatorrør mv.), og hvis vandmåleren drejer rundt, selv om du ikke bruger vand, så er det vandledningen. Og sker der ingen af delene, kan det være kloakrør, og så skal disse undersøges.

Få det undersøgt, og send rapporten til forsikringen. Giv altid besked til forsikringen forinden. Og hvis du kan finde vandspild, som beskrevet ovenfor, så meld det ud til forsikringen. Så burde de sende en vvs’er ud til dig.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden