Gør det selv mini-hønsegård

Har du høns i haven, kan det være praktisk med en lille løbegård, du kan flytte rundt på, hvis hønsene for en tid kun må være i afgrænsede områder af haven. Se her, hvordan du trin for trin bygger en mini-hønsegård, hvor 3-4 høns kan gå.

Høns er meget hyggelige at have i haven, og da de er stort set altædende, fortæller mennesker, der holder høns, at de stort set ikke her noget madaffald mere.

Høns kan sagtens gå frit i haven, den skal blot indhegnes forsvarligt. Husk altid at lukke hønsene ind i et hønsehus om aftenen, så ræven ikke snupper dem til aftensmad.

Lav din egen flytbare hønsegård

En lille flytbar hønsegård kan være smart, hvis du fx gerne vil have dine høns til at 'rydde op' og gøde i et bestemt område af din køkkenhave - uden at plyndre nysåede planter i andre dele af køkkenhaven.

Hønsegården her er ikke ræve- eller rottesikret, og der er ikke plads til redekasser, så den er ikke egnet som fast bosted for hønsene. Hønsegården kan rumme 3-4 høns. 

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab