Hvilke villaveje i Danmark er de dyreste at flytte ind på i 2022 i Danmark som helhed, i Jylland og på Fyn?

Det har Boliga undersøgt for Videncentret Bolius.

Ranglisten over Danmarks dyreste veje er lavet ud fra den gennemsnitlige kvadratmeterpris for solgte villaer og rækkehuse i 2022. Der skal være solgt mindst 5 huse på vejen for at komme med på listen. Derfor kan der altså godt være dyrere veje, der ikke er med på listen, fordi der ikke er solgt huse nok.

Danmarks 10 dyreste veje ligger i hovedstaden og Nordsjælland

De 10 dyreste veje at købe hus på i 2022 ligger alle i hovedstadsområdet og Nordsjælland, men 10 forskellige steder – fra Ålsgårde i nord til Amager og Hvidovre i syd. "Strandvej" indgår i fire af navnene.

Landets dyreste vej i 2022 hedder netop Strandvejen og ligger i et af Danmarks dyreste områder, Charlottenlund. Her skal du i gennemsnit betale 120.536 kr. pr. kvadratmeter. Det betyder, at et hus på 100 kvadratmeter koster 12 millioner kr.

Gl. Strandvej i kunstmuseet Louisianas hjemby, Humlebæk, var den næstdyreste vej at handle hus på i 2022. Her var den gennemsnitlige kvadratmeterpris med 65.803 kr. dog betydeligt lavere end på Strandvejen i Charlottenlund.

Kun én vej i København er blandt de dyreste veje

Der er kun en enkelt vej i selve Københavns Kommune, der er med på top 10-listen over Danmarks dyreste veje at købe hus på. Det er Robert Jacobsens Vej på Amager, der ligger nummer 9 på listen.

Dyreste veje i Jylland ligger i Aarhus

Vil du finde Danmarks 10 dyreste villaveje i Jylland, behøver du ikke at bevæge dig ret langt for at besøge de ni af dem. De ligger nemlig alle i Aarhus og i forstæderne til Aarhus og er fordelt på otte postnumre.

Jyllands dyreste vej hedder Rosenvangs Allé og ligger i Højbjerg. Her er kvadratmeterprisen på de 6 solgte huse i 2022 på 35.140 kr.

Strandvejen i Vejle er den eneste vej på top 10-listen, der ikke ligger i Aarhus Kommune. Til gengæld er den nummer to på listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 33.751 kr.

Odense har Fyns dyreste villaveje

Odense er den eneste by på Fyn, der er repræsenteret med veje på top 10-listen. Niels Juels Allé i OdenseSV indtager førstepladsen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 26.217 kr.