Bolius har bedt boligportalen Boliga undersøge, hvor landets dyreste veje ligger.

Landets dyreste villaveje er næsten alle placeret i hovedstadsområdet. Den dyreste vej i Danmark ligger pr. 30. januar 2018 på Østerbro i København. Nærmere betegnet i boligområdet Kartoffelrækkerne, der er repræsenteret hele tre steder i top 10.

Med sin førsteplads har Kartoffelrækkerne erobret tronen fra Taarbæk Strandvej, der fortsat ligger midt i tabellen. Ifølge Tine Nielsen, Arkitekt MAA og fagekspert i Videncentret Bolius, er det ikke underligt, at der er en vis udskiftning med hver opgørelse. 

- Næsten alle listens gengangere ligger i små områder, der historisk har været meget velhavende. Bag de veje, der hopper ind og ud af listen, kan gemme sig en anden historie.

- Hvis der på en villavej er et dyrt hus for enden med en ekstremt god beliggenhed, og dette hus bliver solgt i den opgjorte periode, vil det give udslag i den gennemsnitlige kvadratmeterpris, selvom vejens øvrige boliger ikke er det rene liebhaveri, forklarer Tine Nielsen.

I Jylland domineres listen af velhaverkvarteret Risskov i Aarhus, mens Middelfart, Odense og Svendborg deles om listen over dyreste veje på Fyn.

Dyreste veje ligger på Østerbro i København

Tallene i tabellerne nedenfor dækker over perioden 30. januar 2015 til og med 30. januar 2018. Dataene omfatter villaer og rækkehuse i alle postdistrikter med mindst fem handler.

Til sammenligning oplyser Realkreditrådet, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på landsplan for et hus var 12.653 kroner i 1. kvartal 2017.