Alger trives på fugtige overflader, og de kan forvandle terrassens fliser til en glidebane. 

Sådan fjerner du alger fra fliser

Der er 3 måder at fjerne alger på:

  1. Slibning: Spred fugesand på ud på terrassen og fej jævnligt med en stiv kost de næste par uger - sandet fungerer som slibepapir. Terrassen bliver ren for alger, og oven i købet får du fyldt fugerne op og hæmmet ukrudtet.
  2. Højtryksrens: De fleste sten og belægninger har en porøs overfalde og kan derfor tage alvorlig skade af at blive højtryksspulet. Vandstrålen er så hård, at det øverste lag i belægningen fjernes, og stenen derfor bliver mere ru og 'åben' - og det kan give frostsprængninger og større overflade til algevækst. Umiddelbart anbefaler vi ikke højtryksrens af fliser - men VIL du benytte denne fremgangsmåde, må sprøjtevinklen ikke være for stejl, max 30 grader, i forhold til terrassen, så du ikke spuler fugesandet mellem fliserne væk. Alternativt kan du forsøge dig med en terrasserenser, der er en anordning, du sætte på en højtryksspuler, så strålen bliver mindre hård. 
  3. Algefjerner: Påfør en miljøgodkendt algefjerner. Der findes flere produkter, som enten sprayes på eller påføres i en vandopløsning. De fleste produkter skal bruges i tørvejr, have ro til at virke og kan så enten vaskes af eller bliver selv skyllet væk af regnen. Læs brugsanvisningen, inden du begynder. Du kan se på miljøstryelsens hjemmeside om det er et godkendt produkt.

Hvordan undgår du alger på terrassen?

Hvis du vil undgå alger på terrassen i fremtiden, skal du stoppe den fugt, der giver mulighed for alger. Fugten kan fx skyldes dryp fra en tilstoppet tagrende eller udsivning fra en jordvold/skrænt.

Podcast: Mig og min have

Episode 2: Stenbelægning i have og indkørsel

Dette afsnit af ‘Mig og min have’ handler om sten. Sandsten for at være mere præcis. Derfor er Jesper og Andreas taget til Sandstone lige udenfor Sorø, som laver sandstensløsninger til haven, terrassen og indkørslen. Der kan være mange gode grunde til at vælge en sandsten i stedet for beton. Ikke mindst fordi det er en mere bæredygtig løsning, hvis man vil have sten i haven. Lyt med og lær alt om, hvordan du selv kommer igang med at lægge sten i haven.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit