Spørg Bolius

Hvordan opbygger jeg nyt terrændæk?

Hej!

Jeg skal støbe er terrændæk, derfor har jeg et spørgsmål vedr. Det kapilærbrydende lag. Hvis man eks. Bruger flamingo direkte oven på grus, mister man så noget isoleringsevne kontra at ligge singels under flamingo?

Mvh Kenneth B

Hej Kenneth

Der er to sider af samme sag her.

Isoleringslaget skal være omkring 300 – 400 mm for at leve op til nuværende krav. Og ved at have mindst 300 mm polystyren, har du en tilstrækkelig kapillarbrydende virkning, som ikke kræver yderligere kapillarbrydende lag, såsom leca eller skærver.

Har du mindre end 300 mm polystyrenplader skal du have et decideret kapillarbrydende lag. Dette udfører man typisk med lecanødder eller lign. Og her skal der lægges 150 mm.

I takt med større og større fokus på radonsikring, er mange begyndt at bruge lag af leca eller skærver igen, for at kunne lave et radonsug. Altså et område hvor radongasserne kan samles og ledes ud og væk fra huset.

Man mister ikke isoleringsevne ved at ligge polystyrenet direkte på grus.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden