Hvornår skal du slå din græsplæne for sidste gang?

Jordtemperaturen er afgørende for, hvornår du skal slå græs sidste gang, men husk at græsset ikke må være for langt, hvis du vil have en nydelig græsplæne næste forår.

Hvis din græsplæne skal forblive pæn til næsteforår, skal du bl.a. huske at rive græsplænen og fjerne dettykke lag af visne blade fra plænen. Foto: Colourbox

Når jordtemperaturen er lavere end 6-7 grader, vokser græsset ikke mere, og derfor behøver du ikke at slå græsplænen mere.

Hvornår det sker er forskelligt fra år til år, men oftest skal du slå græs for sidste gang i midten eller slutningen af oktober. Nogle gange er temperaturen så høj, at du også skal slå græsset i november.

Inden du slår græs for sidste gang, kan du måle jordtemperaturen med et jordtermometer, som du kan købe på en planteskole eller i et byggemarked.

Du skal ikke klippe græsplænen under 4 cm, når du klipper den sidste gang. Gør du det, svækker du græssets rodnet, og det kan give gule pletter og skabe gode vækstbetingelser for mos og ukrudt.

Hvor opbevarer jeg plæneklipperens batterier over vinteren?

Batterier kan ikke tåle frost, så tag dem ud af plæneklipperen, når det bliver vinter. De fleste plæneklippere bliver drevet af lithium batterier, som skal opbevares ved en temperatur mellem 0 og 10 grader.

Nogle menneker lægger deres lithium batterier ind i køleskabet for at opbevare dem rigtigt, men overvej om du synes, der er en god ide at have et stort batteri liggende ved siden af din leverpostej. Andre lægger batterierne i et frostfrit skur.

De fleste andre batterier skal du opbevare et tørt sted indenfor.

LÆS OGSÅ: Pleje af græsplænen

Hvad sker der, hvis jeg ikke slår græsplænen?

Hvis græsset er for langt, kan du risikere, at din græsplæne får sneskimmel i løbet af vinteren.

Hvordan holder jeg plænen pæn til foråret?

Hvis din græsplæne skal forblive pæn til næste forår, skal du også:

  • Rive græsplænen.
  • Fjerne mos.
  • Fjerne tykke lag af visne blade fra plænen.

Sådan gør du plæneklipperen vinterklar

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab