Spørg Bolius

Indbygget bruser

Vi er ved at bygge hus, og overvejer at lave "indbygget brusere" i badeværelserne - altså med en hovedbruser monteret på væg eller loft og armatur/håndbruser monteret seperat på væg - dvs ingen stang og rør på væggene. Er der nogen ulemper ved dette? Tænker på, at man ikke senere kan komme til rørene, hvis der kommer problemer. Vi bor i en kommune med meget kalk i vandet - ved ikke om dette kan spille ind? Og endelig - er det monteringsmæssigt bedst at anskaffe en hovedbruser der "hænger ned" fra loftet, eller en hovedbruser på stang, der går ud fra væggen?

På forhånd tak, Lise C.

Køre Lise C.
Det er langt nemmere at holde et badeværelse hvor rørene er skjulte end hvor rørene føres synligt.
Du skal vælge at få udført installationen med vandrør i rustfrit stål, og sikre dig at arbejdet bliver udført af en autoriseret VVS installatør. Læs her om love og regler der gælder når du bygger badeværelse.
Om bruseren bør monteres i væg eller loft vil komme an på rørføringen, lofthøjden, hvilken bruser du vælger m.v.  Du skal  tjekke i dine forsikringsvilkår hvordan du er stillet, hvis der opstår en skade i husets skjulte rør installationer.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden