Spørg Bolius

Infrarøde varmepaneler

Placering af infrarøde varmepaneler til brug i gammel hus med højt til loftet. Kan de anbringes øverst på væggene? Yder- og inderlige
Vh Jytte

Kære Jytte.

Vi har desværre ikke den store praktiske erfaring eller viden omkring disse infrarøde paneler, og kan derfor ikke vejlede dig i opsætning. Her må du følge producentens anvisning.

I modsætning til traditionelle varmelegemer opvarmer infrarøde varmeanlæg (primærstråling) ikke luften i lokalet, men derimod det de rammer - eksempelvis væggene og personer. De producerer varme, der føles som solstråler på huden.

De har typisk en begrænset radius på 3-4 m, hvorefter de mister deres strålingsintensitet. Der er også visse materialer de ikke kan opvarme eller trænge igennem. Eksempelvis er panelerne på bagsiden behandlet med en speciel varmeafvisende lakering.  Derved afhænger opsætningen jo af, hvor i rummet varmepanelet har mulighed for at ramme.  

Infrarøde varmepaneler kan være et supplement til den bestående opvarmningsform, men bør ikke stå alene. 

Vi har i disse artikler lidt information om infrarød varmestråling

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden