Spørg Bolius

Kan det betale sig at bruge rådgiver ved tagudskiftning?

Hej Bolius

Jeg har spekuleret på om det virkeligt kan betale sig at bruge en rådgiver, når man skal have nyt tag.

Jeg har f.eks. set på denne hjemmeside tag-raadgivning.dk at man kan spare penge o.s.v.

Hvad er din mening om at benytte sådan en?

Hilsen Rolf S.

Hej Rolf S.

Jeg kender ikke det firma du henviser til, og om det kan betale sig at bruge penge på rådgivning kommer selvfølgelig an på kvaliteten af rådgivningen, og hvis arbejdet udføres uden rådgiver hvor dygtig og erfaren den håndværker man vælger til at udføre opgaven er.

Hvis taget og tagkonstruktionen er kompliceret vil jeg bestemt anbefale at du tager en rådgiver med på råd, han/hun kan ud fra den aktuelle tagkonstruktion vurdere hvilket arbejde der skal udføres og hvordan. Så du i forhold til håndværkeren sikrer dig både at taget udføres byggeteknisk korrekt og at arbejdet udføres til den rigtige pris.

Du skal så sikre dig at rådgiveren har en uddannelse og erfaring der svarer til opgaven, at han/hun har rådgiveransvar og rådgiverforsikring.

Hvis taget er ukompliceret og arbejdet udføres af en håndværkerfirma der selv har fagfolk med viden og erfaring i opgaven, kan udskiftningen af taget muligvis udføres til alle tilfredshed uden en rådgiver.

Men du skal så sikre dig at få en klar og præcis aftale med håndværkeren inden arbejdet sættes igang, både om arbejdets udførelse, omfang, kvalitet, betaling, tidsplan m.v. og ikke mindst hvordan i skal forholde jer hvis der opstår uventede problemer af den ene eller anden art.

Læs mere om hvad du skal være opmærksom på når taget skal skiftes: Nyt tag

Og her om hvordan du indgår en aftale med håndværkeren: Håndværkeraftale

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden