Spørg Bolius

Lettere forhøjet radonniveau - kan det klares med ekstra ventilation, og friskluftventiler?

Hej Bolius

Vi har fået mål radonniveauet og det ligger over den anbefalede grænseværdi, men til den "gode" side. Vi overvejer derfor at starte med at øge den almindelige ventilation ved at eftermontere friskluftventiler i alle vinduer. Er dette arbejde omfattet af håndværkerfradraget?

Ken P

Hej Ken

Radon trænger ind i indeklimaet gennem konstruktioner mod jord. Det er poreluften i jorden der indeholder radon. Når poreluft trænger gennem konstruktioner mod jord og ind i huset kan indeklimaets indhold af radon stige. Radon som er kommet ind i indeklimaet skal fortyndes med udeluft og ventileres ud. Derved kan indholdet af radon i indeklimaet sænkes. For at sikre et godt indeklima skal der være en udelufttilførsel på mindst 0,3 l/s pr. m2 opvarmet etagemeter, svarende til ca. ½ gang i timen. Skal man langt ned i radonniveau i indeklimaet er det mest effektivt at forhindre indtrængningen af radon, altså at forhindre poreluft i at trænge gennem konstruktionerne mod jord.
 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden