Spørg Bolius

Må jeg bygge værksted/atelier med toilet uden at søge byggetilladelse?

Hej Bolius

Må man indrette et skur i forbindelse med sommerhus som atelier / værksted og med toilet og håndvask, bare det ikke anvendes til beboelse?

Mvh. Finn J

Kære Finn J

Ikke uden at søge byggetilladelse. Når du ønsker at opføre en (udhus)bygning, der kan benyttes til ophold, eller hvor der indrettes toilet/bad, er der tale om en udvidelse af etagearealet. Det betyder, at du skal overholde regler som fx afstand til skel, bebyggelsesprocent, og at der skal søges byggetilladelse.

Beregningsreglerne siger: "Udestuer, lukkede overdækninger, lukkede altaner, lukkede overdækkede gårde, forbindelsesgange og lignende, der kan indrettes til personophold, skal således regnes med til etagearealet."
Læs mere: Hytter og annekser

Det er alene fxcarporte, garager, udhuse og lignende småbygninger, der ikke regnes som boligareal, og som derfor under visse kan betingelser opføres uden byggetilladelse.

I vejledningen står blandt andet følgende: "Bestemmelsen omfatter alene garager, carporte og lignende mindre bygninger, der opføres i tilknytning til en primær bebyggelse. Bestemmelsen omfatter ikke bygninger, der anvendes til beboelse, køkken, WC eller bad."

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden