Spørg Bolius

Udvidelse af udhus ved sommerhus - kræver det byggetilladelse?

Hej Bolius

Har købt sommerhus, hvor der allerede nu er et skur på 18m2 bygget i skel. Skuret er ikke bygget sammen med huset.

Har nu lyst, at udvide skuret til 12m i længden, for at få plads til båden.

Grunden er 795m2, huset 109 m2 og skuret planlagt til 40m2.
Må jeg bygge de 12m i skel?
Får jeg problemer med bebyggelsesprocenten?

VH Jesper B

Hej Jesper B

Helt generelt gælder for sommerhusområder at der intet må bygges de nærmeste 2,5 m fra skel. Og for arealet mellem 2,5 til 5 m fra skel gælder at der under visse omstændigheder må bygges sekundære bygninger som fx udhus, carport garage m.v.
Så som du beskriver forholdene på din grund kan der gælde andre regler i det aktuelle område Det kan være  fx ved at der gælder en Lokalplan der giver mulighed for at bygge tættere på skel i det område. Men at der så er bestemmelser om udformning, materialer og areal. Men hvis der gælder en lokalplan  så er bestemmelserne i Lokalplanen for området der er er gældende for hvad, hvor og hvor meget du må bygge på grunden.
Lokalplanen der gælder for det aktuelle område kan du finde enten via kommunens hjemmeside, OIS eller fx via Din Geo: Lokalplaner og kommuneplaner for alle adresser i Danmark 
Læs mere om lokalplaner her:  Lokalplaner 
 
Hvis der ikke gælder en Lokalplan for områdett, eller du på anden måde er i tvivl om den konkrete grund og de konkrete byggeønsker så kan du kontakte kommunens byggesagsafdeling, Da det er i kommunens byggesagsafdeling reglerne forvaltes, og derfor er det  ved vurderings- eller tvivls spørgsmål, altid er den aktuelle kommunes vurdering af den konkrete bygning/ønsker der er afgørende.
 
Men umiddelbart vil jeg ud fra dit spørgsmål vurdere,  at det ikke er muligt at udføre den tilbygning uden at få byggetilladelse og dispensation af Kommunen -  dog med mindre der er klare bestemmelser i Lokalplanen der angiver andre regler.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden