Spørg Bolius

Må jeg sætte nye fliser uden på de gamle i badeværelset?

Hej Bolius

Jeg skal renovere et vådrum på under 2,1 m2, dog med en loftshøjde på 2,635 m.

Jeg er i tvivl om hvilke regler der gælder.

1. Scenarie. Kan man arbejde uden på de eksisterende fliser?
Altså sætte fliser uden på. Jeg er med på at man skal prime og sørge for vedhæftning, men rent byggeteknisk?

Såfremt 1. scenarie ikke er lovligt, vil jeg høre hvilke regler der gælder i øvrigt?
For eksempel krav om vådrumssikring og hvilken højde fliserne skal placeres i?

Med venlig hilsen

Christian N

Hej Christian N

De regler der er gældende for vådrum kan du finde i bygningsreglementet: Bygningsreglementet fugt og vådrum
Det er dog nogle overordnede regler, som ikke direkte beskriver hvordan det kan eller skal udføres. Det kan du dog finde i SBi anvisning 252 – vådrum. Den kan købes på følgende link eller lånes på de fleste biblioteker: SBI-Anvisning 252 Vådrum 

Det er som udgangspunkt muligt at montere nye fliser på de eksisterende. Du skal dog sikre at alle de eksisterende sidder ordentligt fast, ligesom du fx skal sikre at gulvafløb bliver hævet og udført korrekt, hvilket ikke så tit er muligt, hvis det er ældre installationer. Jeg vil altid anbefale at den gamle konstruktion fjernes, og at man bygger op fra bunden.

Om der er krav til vådrumssikring, afhænger af den konkrete opbygning. Der er dog krav om at overflader skal være vandtætte. Læs mere i SBi anvisning 252 om dette. Er vådrummet mindre end 3,25 m², hvad det er i dit tilfælde, vil hele rummet betragtes som vådzone. Vægge i vådzonen er som udgangspunkt fra gulv til loft eller mindst til almindelig loftshøjde (2,3 m i enfamiliehus, 2,5 m i etageejendomme).

Læs mere grundlæggende om vådrum og vægge i vådrum i vores artikler om badeværelser her: Love og regler om badeværelser og her: Vægge i badeværelser 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden