Spørg Bolius

Naboens børn er MEGET støjende - hvad kan vi gøre?

Hej Bolius

Vi har - nok som utallige andre - en nabo, der har stillet en trampolin og nu et gyngestativ lige i skel. De står helt op mod vores soveværelse.

Børnene er MEGET støjende, og vi har på vores terrasse sat glaspartier med lyddæmpende glas - men det tager ikke støjen. Vi kan IKKE tale med dem, for de er utilfredse med vores hus' placering - som er godkendt af kommunen og efter loven.

Hvad gør vi, for det er meget, meget generende, da børnene hele tiden skriger og råber og ikke får at vide fra forældrene, at de godt må dæmpe sig lidt. Ser frem til at høre fra jer.

Mvh Christina

Hej Christina

Som du kan læse i artiklen her - Må din nabo stille en trampolin i skel? - er der ingen regler for, hvor tæt på skel en trampolin må placeres.

Der er heller ingen regler for børns leg og støj i haven udover de uskrevne regler for godt naboskab, der er i nabolaget og som medvirker til at have at naboskab.

Det er omgangsregler, der gælder begge veje. Fx ved, at man også tænker på naboerne, når man får en trampolin og overvejer placeringen. Man er måske ikke helt opmærksom på støjen og får placeret trampolinen længst væk fra eget hus, og på den måde lige op ad naboskel. En god ide er også at tage hensyn til, hvor naboens vinduer og terrasse er placeret.

Det larmer som regel, når børn leger og hopper på trampolinen, og det er jo ofte sådan, at man opfatter lyden af egne børns leg som lyden af glade, legende børn, mens de samme lyde for naboen kan opfattes som generende larm.

Som nabo til børn skal man være opmærksom på, at  selv om man selv ønsker mest mulig fred og ro i haven, så skal der i et villakvarter også være plads til børns leg, også de lege. der larmer.
Se mere her: Må du kigge ind til naboen, når du hopper på trampolin?

Det kan have betydning for, hvor generende man opfatter larmen, om man selv har indflydelse på støjkilden, og hvornår larmen stopper. Så derfor er det hensigtsmæssigt at få talt sammen om generne, og som naboer forsøge at blive enige om den for begge parter og naboskabets bedst mulige placering af trampolin og gyngestativ. Måske kan man som naboer også aftale nogle tidspunkter, hvor der er mere ro, og tidspunkter, hvor børnene kan lege og larme.

Men som sagt: Der er ingen regler, så man har som nabo ingen formel indflydelse på hverken placering eller brug af trampolinen - det er kun ønsket om godt naboskab, der har betydning.

Læs mere om trampoliner og om forebyggelse af nabostridigheder på vores temaside om naboer

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden