Spørg Bolius

Nedrivning af muret udestue

Vi har en tilbygge udestue i mursten, der skal rives ned, idet den har sat sig og derfor har slået revner.
Det er et rækkehus fra 45, udestuen er fra 1954 og rækkehusene ligger forskudt, således at vores udestue er bygget op ad en del af naboen hus. I udestuen er der to radiatorer.

Kan jeg selv rive udestuen ned, skal jeg søge om tilladelse og hvad skal jeg have fagfolk til?

Hvad vil det ca. koste at få fagfolk til at gøre det?

 Kris N.

Kære Kris N.
Da det drejer sig om en rækkehusbebyggelse kan der være restriktioner i lokalplaner, servitutter eller andet der skal overholdes. Så du skal muligvis søge tilladelse - forhør dig i grundejerforeningen og teknisk forvaltning i din kommune.
Du skal have VVS firma til at fjerne rørføring og radiatorer. Det øvrige arbejde kan du i princippet selv udføre - du skal dog sikre dig at du ikke beskadiger gavlen på naboens hus. Du skal også overholde kommunens regler for afskaffelse af byggeaffald.
Hvad det koster at få arbejdet udført af fagfolk kan jeg ikke sige dig - du kan indhente et par tilbud.
Du skal sørge for at tilbuddene indeholder alt arbejdet og i hvilken kvalitet - f.eks. hvordan skal naboens mur og arealet hvor havestuen står se ud når de er færdige med arbejdet.
Skal entreprenøren sørge for bortskaffelse af byggeaffald, hvornår skal arbejdet udføres, hvad er præcist indeholdt i prisen m.v.   Sørg for at få aftalen på skrift og at den er klar og entydig.

Læs mere om hvordan du indgår er aftale med en håndværker.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden