Da Josephine og Patrick Nielsen overtog deres nye hus for fire år siden, vidste de godt, at et stort arbejde lå foran dem. Huset er fra 1955 og i to plan og var tidligere bolig for lederen af en nærliggende skole. Ejendommen var nedslidt, og alt skulle renoveres, også husets badeværelse på 1. sal under de skrå vægge. 

De drømte om et større rum med mere plads til opbevaring, et større bruserum og almindelig lofthøjde. Budgettet var ikke stort, og egentlig kunne de også godt lide de hyggelige skrå vægge, men de var upraktiske i forhold til ønsket om mere plads. 

Kvist fjernede badeværelsets skrå vægge

Løsningen blev inddragelse af en enkelt kvadratmeter fra et naborum, en tilføjelse af en lille kvist og nogle ”falske” loftbjælker.

Den største udfordring lå i at udtænke selve løsningen på de krav, vi havde til pladsoptimering. Alle mulige idéer var i spil, og vores budget var også afgørende for, hvor forkromet en løsning vi kunne få, fortæller Josephine og Patrick Nielsen og fortsætter:

– Vi synes selv, at vi fandt på det mest optimale i forhold til honorering af vores små og store ønsker til badeværelset, og vi er især blevet glade for kvisten, der ikke kun har givet mere plads, men også lys til rummet. Detaljen med de dekorative bjælker er også sjov og noget, som altid får nogle kommentarer, når vi har gæster.

Badeværelse før

Oprindeligt var badeværelset på knap 5 m2 og havde tre skrå vægge samt et stort badekar, som optog en del plads. 

Rummet var nedslidt, og det meste trængte til fornyelse. Der manglede også lys, opbevaringsplads og et reelt bruserum.

Badeværelset efter

Rummet har fået en fuld renovering og er udvidet med en ekstra kvadratmeter, som er taget fra et tilstødende værelse. Den ekstra plads er udnyttet til bruserum, og under den ene skråvæg, som står tilbage, er pladsen brugt til opbevaring. 

Den tidligere skrå væg under taget har fået tilbygget en kvist med sprossede vinduer, og for dekoration er der blevet isat to skråbjælker i træ. 

Sådan fik parret et nyt badeværelse

Patrick Nielsen er murer og har derfor kunnet lave det meste af arbejdet med badeværelset selv. 

Hen ad vejen er andre fagfolk blevet hyret ind, bl.a. har Patrick Nielsens bror, som er tømrer, hjulpet med at bygge kvisten.

Idéer og tegninger har ejerne selv udtænkt, men de blev godkendt hos en arkitekt, inden ansøgninger om diverse tilladelser blev sendt af sted til kommunen.

Renoveringen af badeværelset inklusive kvist, materialer og arbejdsløn til vvs og maler kostede cirka 125.000 kr. Patrick Nielsen og hans bror har selv lavet det meste af murer- og tømrerarbejdet.

Valg af materialer

Gulv og vægge i brusekabinen er beklædt med Fliser (60x60 cm) i farven City Grå fra Mosaikhjørnet, og i loftet er der monteret LED- spots. For at bevare den hyggelige stemning har ejerne fundet et vintagebord på DBA til den fritstående håndvask fra Ikea. Der er valgt armatur i antik messing fra Grohe for at tilføre varme til de grå sten. Træbjælkerne er en rest fra renoveringen af soveværelset, som har fået mørk bejdse, så de illuderer ægte loftbjælker. Toilettet er fra Ifö og i brusenichen er der brugt Unidrain.