Når man renoverer et hus, kommer uendelig mange overvejelser i spil. Det kan beboerne (der ønsker at optræde anonymt) i villaen på Sydsjælland tale med om. De overtog deres hus for to år siden og begyndte derefter en modernisering af villaen, som er fra 2008. Huset trængte til en istandsættelse, og det indebar bl.a. også en modernisering af gæstebadeværelset, som havde en fin og central placering, men som bar spor af slitage. Egentlig kunne beboerne godt lide det lidt skæve rum og især den cirkulære bruseniche, så de besluttede sig for at opdatere det med lækre fliser, sanitet og tilbehør for på den måde at honorere deres helt egne ønsker og stil. 

Badeværelset før

Gæstetoilettet blev sjældent brugt, da rummets interiør var nedslidt, kedeligt og trængte til en opdatering, der passede ind i resten af huset.

Badeværelset efter

Fra at være et kedeligt gæstetoilet uden stor brugsværdi er rummet blevet et smukt og funktionelt badeværelse, der passer ind i husets øvrige indretning og stil. 

Rene linjer, smalle fuger og runde buer

Inventar og gammel vægbeklædning er udskiftet med nyt, ligesom sanitet og armaturer blev udskiftet. Ønsket var et enkelt look med rene linjer og ikke for mange af dem, og derfor faldt valget på sandfarvede væg- og gulvfliser i storformat med smalle fuger. I samme nuance fandt de små mosaikfliser til bruserummet.

I stedet for at forsøge at gemme den runde bue fra brusenichen, der går ud i entréen, er den fremhævet til en næsten skulpturel konstruktion beklædt med trælameller. 

– Vi havde heldigvis ikke de store udfordringer, efter at vi havde fundet ud af, hvordan det nye badeværelse skulle se ud, da vi havde dygtige håndværkere på projektet. Men vi brugte en del energi på at finde fliser og mosaikker i samme farve og tilbehør, som passede til, for at skabe den rette sammenhæng. Den slags tager tid, men er ”time well spent”, når det hele står færdigt og ser ud, som man drømte om, fortæller husets beboere.

Prisen på badeværelset var en del af en større totalentreprise og kan derfor ikke isoleres.

Valg af materialer

Væggene i det runde bruserum er beklædt med portugisiske mosaikfliser i sildebensmønster. På resten af væggene og på gulvet er der brugt store italienske fliser i hele rummets bredde, så der kun er horisontale, smalle fuger. Fliserne fandt familien i samråd med mureren, der skaffede dem hjem fra Italien. Lignende storformatfliser kan fås hos Fliseuniverset.  

Al rørføring er skjult i vægge, og belysningen udgøres af spots i loftet. Vaskemøblet med spejlfronter og marmortop giver sammen med et cirkelformet spejl med LED-bagbelysning, en elegant hotelstemning. Vaskemøblet er speciallavet og håndvasken er i porcelæn - alt er fra Antonio Lupi. Armaturer fra Vola.