Det er ikke er nogen helt almindelig væg-til-væg-reol, som husets musikpassionerede DJ-ejer og frue har fået bygget i stuen i rækkehuset på Frederiksberg. Pladevæggen har da også vakt opsigt blandt husets gæster. Ja, blandt nogle har reaktionerne ligefrem nået euforiske højder.

Dét har ejerne fået renoveret

  • Komplet renovering af kælder
  • Nyt tag
  • Nye, brede plankegulve overalt i huset
  • Nyt Svane-køkken med corianbordplade
  • Nyt facadeparti stil med det originale til haven
  • Ny overdækket terrasse
  • Multifunktionsmøbel i stuen til plader, afspillere og tv, designet af Anders Barslund og bygget af A/S Inventarsnedkeriet
  • Badeværelser på 1. sal og i tagetagen
  • Renovering af tagetage med indbyggede skunkskabe designet af Anders Barslund og udført af snedkerfirmaet Peter Klint
  • Ny trappe fra 1. sal til tageetage

SAMLET PRIS: 5 mio. kr.

Opbevaring og funktionalitet blev gennemtænkt grundigt

- En af mine venner fra musikbranchen lagde sig faktisk ned på knæ og begyndte at tilbede reolen, da han så den første gang, fortæller husets ejer, der var træt af at skulle gå i kælderen, når der skulle lyttes og leges med musikken, fortæller han.

Så da familien overtog det nye hus, var han fast besluttet på, at pladerne – i hvert fald nogle af dem – skulle have deres faste plads i stuen.

- Jeg kan sagtens fungere med lyserødt plys og den stil, men min kone er til stramme, rene linjer. Derfor var opgaven at finde en opbevaringsløsning, som hele familien kunne leve med, noget der så godt ud, og noget, som ikke gik i stykker efter et halvt år, fortæller ejeren.

Arkitekten Anders Barslund, som ejeren kender fra studieårene i Aarhus, blev hyret til at løse problemet. Opgaven med at designe møblet til pladerne var dog langtfra den eneste.

 

Se billeder fra stuen her

Min kone satte sig ned og græd

Renoveringen af huset, der er bygget i 1928 af arkitekten Thorkild Henningsen, viste sig nemlig at være langt mere omfattende, end ejerne havde forudset.

- Da vi overtog huset, havde vi kun været her en enkelt gang, for de tidligere ejere ville ikke give os adgang før på selve overtagelsesdagen. Vi troede, at vi overtog et stort set indflytningsklart hus, men fik os noget af et chok, da vi så det tømt for tæpper og møbler. Jeg husker, at min kone satte sig ned og græd. Og en af vores håndværker-bekendte lagde en colaflaske på gulvet, hvorefter den stille og roligt rullede hen i den anden ende af rummet - så skævt var gulvet. Her kommer jeg til at tjene mange penge, lød hans kommentar.

Og håndværkeren fik ret. Men det var ikke blot gulvet, som den var gal med. Da arkitekt Anders Barslund gik i gang med at planlægge renoveringen af husets tagetage opdagede man, at dele af husets tagkonstruktion var stærkt angrebet af råd.

- Det var et spørgsmål om tid, før det hele var faldet sammen, lyder det fra arkitekten i dag. Derfor var der ingen vej udenom. Huset skulle have nyt tag, som samtidig blev hævet med 5 cm og fik isat tagvinduer, så ejerne i dag kan glæde sig over et smukt lysindfald.

LÆS OGSÅ: Udestuer

Gik langt for at bevare husets oprindelige originalitet

Husene i kvarteret er ikke fredede, men underlagt en skrap deklaration, der blandt andet bestemmer facadernes udtryk.

- Og vi har nøje overholdt reglerne, alt andet ville være helt forket. F.eks. har murerne skaffet gamle sten til genopbygningen af den højere gavl, og de nye vinduer i jern er også i overensstemmelse med husets oprindelige udtryk, fortæller Anders Barslund, der er medlem af Danske Boligarkitekter.

Men en ulykke kommer jo sjældent alene, og heller ikke for familien her på Frederiksberg.

Plader stod IKKE i kælderen under skybrud

Da det legendariske skybrud ramte København 2. juli 2011, gik de ikke ram forbi. Hele kælderen blev oversvømmet med kloakvand, men midt i mareridtet kunne ejerne i det mindste glæde sig over, at hans store pladesamling på det tidspunkt stod i flyttekasser på husets 1. sal.

I dag er huset sat i perfekt stand fra kælder til kvist, bl.a. med smukke specialbyggede skabe fra snedkermester Peter Klint. Og efter at have gået så grueligt meget igennem med råd og oversvømmelse kan det gamle hus i dag kalde sig et af de flotteste og mest gennemført istandsatte i kvarteret.

Sådan blev pladereolen til

Den ser enkel ud, men processen med at bygge multifunktionsmøblet i stuen til ejerens plader, dj-pult mm. var langt fra enkel og har krævet et meget omfattende beregningsarbejde af arkitekten.

- Kunsten var at bygge et møbel, som på den ene side designmæssigt fremstod enkelt og simpelt, men som samtidig skulle kunne bære en vægt på over 700 kg. Og det var altså ikke nogen let opgave, fortæller Anders Barslund, der ikke lægger skjul på, at både han og ejeren var en anelse bekymret for, om møblet ville kunne bære.

Det er bygget op af en bagbeklædning af lakerede plader i krydsfiner. Herpå er de i alt 36 laserskårne og bukkede stålreoler monteret. Skuffemøblet nederst til opbevaring af diverse musikudstyr er lavet af møbelplader, som er valgt fordi de er lettere end traditionelle mdf-plader.

Anders Barslund har stået for både skitser i 3D og selve produktionstegningerne i 2D, som snedkeriet har arbejdet ud fra. Snedkerne har monteret reolen, som i øvrigt kan pilles ned og flyttes med til en ny bolig, hvis det skulle blive aktuelt på et tidspunkt.

Prisen for det unikke møbel, som Anders Barslund har sikret sig ophavsretten til, står i omkring 100.000 kr. eksklusiv arkitekthonorar.

Danske BoligArkitekter

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser. Danske BoligArkitekter.dk er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i om- og tilbygninger – find inspiration blandt hundredevis af om- og tilbygninger, og find netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.