Om materialet

Plastvinduer er vinduer lavet af PVC-profiler. PVC isolerer ikke helt så godt som træ, fordi det er bedre til at lede varme og kulde. For at undgå kuldebro, laves PVC-profilerne hule. Ramme og karm er i nogle tilfælde forstærket med stålprofiler. Da stål leder varme og kulde meget effektivt, skal stålprofilerne sidde, så de hverken har kontakt med den udvendige eller den indvendige del i ramme og karm.

Materialets klimaaftryk

Klimaaftrykket er et udtryk for, hvor meget det belaster klimaet at producere materialet. Tallene her viser, hvor meget CO2 det belaster klimaet fra produktion til opsætning og sammenligner med udvalgte materialer inden for samme kategori. 

Kilde: Miljøvaredeklaration, Vinduesindustrien

Godt at vide om plastvinduer

  • Plastvinduer patinerer ikke som vinduer af træ, men bliver matte og grålige og kan ikke males. De betragtes dog af mange som vedligeholdelsesfrie.
  • Plastvinduer kan være at foretrække, hvis din bolig ligger et udsat sted, hvor fx træ vil nedbrydes hurtigere. Du bør dog være opmærksom på, at plastvinduer er svære at reparere, hvis de skulle få en skade.
  • Sammenlignet med et trævindue er klimaaftrykket for plastvinduer større på grund af brugen af PVC-profiler. Vinduets rude har dog stor indflydelse her, og du bør om muligt vælge et energiklasse A-vindue med 2-lags glas frem for 3-lags glas.

Få mere viden