Om materialet

Et træ- og aluvindue består fortrinsvis af træ, men er på den udvendige side beklædt med et aluminiumsprofil. Indvendigt ligner det et traditionelt trævindue, og udvendigt har det en mere vejrbestandig overflade.

Materialets klimaaftryk

Klimaaftrykket er et udtryk for, hvor meget det belaster klimaet at producere materialet. Tallene her viser, hvor meget CO2 det belaster klimaet fra produktion til opsætning og sammenligner med udvalgte materialer inden for samme kategori. 

Kilde: Miljøvaredeklaration, Vinduesindustrien

Godt at vide om træ- og aluvinduer

  • Træ- og aluvinduer betragtes af mange som vedligeholdelsesfrie og skal kun vaskes nogle gange om året. Du kan dog ikke ændre farven, som over tid kan blive mat.
  • Denne type vinduer kan købes i flere prisklasser. Nogle kan opleve problemer med kuldebroer og kondens, da aluminium er en effektiv kuldeleder.
  • Sammenlignet med et trævindue er klimaaftrykket for træ-alu-vinduer større på grund af aluminiumprofilet. Vinduets rude har dog en stor indflydelse her, og du bør om muligt vælge et energiklasse A-vindue med 2-lags glas frem for 3-lags glas.

Få mere viden