Spørg Bolius

Prisen 20% højere end forventet - Tilbud eller overslag?

Til Bolius

Jeg har fået fortaget en etablering at et badeværelse på 1. sal. Mit spørgsmål går på, om det udført efter et tilbud eller overslag fra Firmaet.

Prisen blev næsten 20 % højere end forventet...

Med venlig hilsen

Lars

Hej Lars

Det vil fremgå af din aftale med firmaet om der er tale om et tilbud eller et overslag.

Et tilbud er en fast pris som tilbudsgiver har beregnet at arbejdet kan udføres for - så skal det aftalte arbejde udføres til den aftalte pris. Der kan komme dog være uforudsete forhold, ændringer eller andet det sker i forbindelse med udførelse af arbejdet der betyder at den samlede pris bliver højere.

Men hvis der er tale om et overslag er det er skøn over hvad det nok vil komme til at koste at udføre arbejdet - skønnet pris på materialer og skøn over hvor mange arbejdstimer opgaven kræver.
Derfor kan prisen blive højere ligesom der kan komme ændringer i både mængden og kvaliteten af både arbejde og materialer
Så hvis et arbejde er blevet 20% dyrere end et overslag vil det være en vurdering i det enkelte tilfælde om det er rimeligt.

Læs mere: Tilbud fra håndværkere

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden