I 2018 foretog DR i programmet Kontant en række tests på træbriketter for at afdække, om du får noget for pengene, ved ikke at købe de billige briketter. ”Dine penge går op i røg” var konklusionen, da undersøgelsen viste, at prisen på træbriketterne ikke var en indikation for kvaliteten. 

Hvorfor stiger prisen på træbriketter?

Det kan derfor være svært som forbruger at købe de rette briketter, når pris og kvalitet ikke umiddelbart hænger sammen. Men at billige træbriketter potentielt kan være lige så gode som dyre briketter, kan være en fordel set i lyset af den seneste tids prisstigninger på tørt træ og træbriketter. 

Årsagen til de højere priser på briketter skyldes de voldsomme prisstigninger på gas, olie og strøm i hele verden. Det gør, at landene som producerer træ og træbriketter, selv bruger af de billigere varer, som ellers ville blive eksporteret til lande som Danmark.

Følg disse råd ved køb af træbriketter 

Du behøver ikke udelukke gå efter de billigste træbriketter på markedet, men du kan bl.a. undersøge følgende, før du køber:

  • Gå efter træbriketter af 100 % rent træ.
  • Hold øje med askeprocenten. Askeprocenten skal helst være under 1 % for at være af god kvalitet, og under 0,5 % for at være i høj kvalitet. Jo højere askeindhold, desto højere risiko for urenheder i trækbriketten.
  • Vandindholdet skal helst være under 10 % for at være af god kvalitet, da mindre vandindhold giver højere brændværdi. Hvis vandindholdet er højt, vil en større del af brikettens energi bruges til at opvarme og fordampe vandet i stedet for at varme din stue op.

Hvor er det billigst at købe træbriketter?

Der er masser af penge at spare, hvis du køber et palletårn med træbriketter, viser den sammenligning af priser på briketter, som Videncentret Bolius har lavet i uge 3 i 2022. Vi har tjekket priserne hos 23 forhandlere på internettet. 

Ifølge pristesten kan du spare op til 999 kr. ved at købe et palletårn på 960 kilo med briketter. De billigste træbriketter kan købes hos shop.steensbiobraendsel.dk til 2.200 kr., mens den højeste pris findes hos XL Byg til 3.199 kr for 960 kilo. DK Brænde har en højere pris, men det er for 1.050 kilo. 

Priserne på træbriketter er pr. palletårn inkl. levering på Sjælland, Møn og Lolland - nogle gange varierer levering mellem landsdelene, andre gange ikke. 

Et palletårn indeholder 960 kilo undtagen hos DK Brænde, hvor der er 1.050 kilo. Vi har fundet leverandørens laveste pris uden hensyn til kvaliteten, da denne kan variere. For bedst sammenlignelighed har vi så vidt muligt valgt lyse briketter og ikke fx Pini Kay briketter. Priserne er indhentet i uge 3 2022.

Bemærk, at der er forskel på, om briketterne leveres til kantsten eller dør, og at du kan ofte spare fragten ved at afhente selv.