Priserne på biobrændsel - tørt træ, træbriketter eller træpiller – er lige som andre opvarmningsformer steget. Videncentret Bolius givet dig her en oversigt over, hvor du kan købe de billigste træpiller til dit pillefyr. 

Men mange steder kan du risikere, at der er udsolgt, længere leveringstider og måske begrænsning i mængden, du kan købe hos forhandlerne. For ligesom alt andet biobrændsel, er træpiller også påvirket af de stigende energipriser på fx naturgas og el.

Marked for træpiller er ‘ét stort kaos’

Jesper Guldbrandsen, medejer af DK Brænde, forklarer at de stigende energipriser på fx gas, har gjort det svært for forhandlere at skaffe nok biobrændsel fra leverandørerne. 

- Markedet for biobrændsel har været ét stort kaos siden oktober 2021. Vi forhandlere betaler dyrt for at få fat i det. I Polen, Sverige og Rusland er de store producenter af træpiller, men nu tager de selv en stor del af det, fordi de er storforbrugere af gas - som er blevet så dyrt nu, fortæller han. 

I januar 2021 år modtog DK Brænde omkring 20 læs træpiller, men i januar 2022 har de kun fået fat i 10-20 % af den mængde. Allerede i 2021 måtte selskabet sætte en begrænsning på, hvor meget kunderne måtte købe - for ellers var der ikke nok til alle. 

- Det betyder også noget for forbrugeren, da priserne nok er 10-15 % højere end samme tid sidste år. Og hvis det fortsætter med så koldt vejr, så løber vi måske også tør for træpiller, siger Jesper Guldbrandsen.

Træpiller er billigere om sommeren 

Priserne på træpiller kan variere mellem årstiderne, fordi efterspørgslen ikke er nær så stor, når vejret er lunt. I sommer var træpiller ifølge Jesper Guldbrandsen meget billige, helt op mod 25 % billigere end i januar 2022.

Også ifølge tal indhentet af prissammenligningsportalen Pricerunner, er priserne steget siden i sommer. Hvis man udelukkende kigger på 8 mm træpiller, viser en opgørelse, som Pricerunner har lavet for Videncentret Bolius, at 9 af 13 mærker er steget med mellem 20 og 49 %. Priserne er sammenlignet mellem 3. juli 2021 og 4. januar 2022. 

Pris for et palletårn med 6 og 8 mm træpiller

Videncentret Bolius har undersøgt priserne for et palletårn med træpiller på 21 hjemmesider. Du kan se priserne for både 6 og 8 mm træpiller. Priserne er inkl. levering.

Tabellen står med de billigste pris på 8 mm træpiller først. Hvis du vil se priserne på 6 mm træpiller i rækkefølge med de billigste priser først, skal du klikke på kolonne-overskriften "Kilopris" efter "6 mm træpiller".

Træpiller billigst hos DK Brænde og Dalmose Brænde

Det er bedst at se på kiloprisen, når du køber træpiller, da et palletårn varierer mellem 832 og knap 1.000 kilo.

Det billigste sted at købe træpiller er hos DK Brænde. Her er kiloprisen på 6 mm træpiller 2,46 kr. og 2,45 kr. for 8 mm. Den næstbilligste pris er hos Dalmose Brænde, hvor kiloprisen på både 6 mm og 8 mm træpiller er 2,48 kr. pr. kilo. 

Lige i hælene kommer Føtex og Bilka med en kilopris på 2,50 kr. 

Dyrest hos Davidsen og HomeShop
De dyreste træpiller sælges hos Davidsen, hvor 6 mm træpiller koster 3,04 kr. pr. kilo, mens både 6 og 8 mm træpiller hos HomeShop koster 2,90 kr. pr. kilo. 

Kig på kiloprisen og spar penge på træpiller

Selvom det er en lille prisforskel, når du kigger på kiloprisen, kan den samlede pris for et palletårn piller til pilleovnen sagtens rende op. Med en kilopris på 2,45 kr. vil 900 kilo (svarer til et palletårn) træpiller koste dig 2.205 kr., mens prisen løber op i 2.736 kr. med en kilopris på 3,04 kr. Det er en besparelse på 531 kr. pr. palle. 

Mange forhandlere giver rabat ved køb af flere palletårne, og nogle steder kan du spare fragten hvis du kan hente selv.

Levering er ikke bare levering

“Inkl. levering” skriver mange forhandlere, men vær opmærksom på, at det både kan betyde til døren og til fortovet. Når der står levering til døren, kan det sagtens betyde, at firmaerne leverer palletårnet på fortovet og ikke på selve matriklen. 

Ofte kan du dog betale dig fra at få kørt palletårnet på gaffeltruck til det, hvor du normalt opbevarer træpillerne.