Spørg Bolius

Punktfundament i sommerhus

sommerhusets gulv er vandskadet, måske strøer også, vil gerne isolere bedre, under gulvbrædder ligger 100 mm mellem strøer, ca 20cm luft derunder ca 10cm.beton, hvordan gør jeg? evt. ændre jeg indretning, så det også gælder kloak og vand, jeg syntes det er svært at skære i flamingo ved disse rør, findes et bedre alternativ?

Irene Hansen

Hej Irene

Som udgangspunkt skal du være en smule påpasselig med at ændre for kraftigt på konstruktionen med eksempelvis store mængder isolering. For det kan ændre fugtforholdene i dit gulv, og dermed give fugtskader på sigt, pga. fugt nedefra eller oppe fra, (kondens).

En sikker løsning er dog at få udlagt polystyren, (også kendt som flamingo) og derefter støbe et betongulv, evt. med gulvvarme i. Så er du fri for træ nede i konstruktionen som kan blive skadet af fugt. Et såkaldt terrændæk.

Det skal så siges at jeg ikke kender til den videre opbygning af dit sommerhus, og derfor er det ikke sikkert at dette er en mulighed og en umiddelbar løsning for dig.

Hvis du derimod "blot" skal have et trægulv igen. Så er det noget med at få udlagt en tæt fugtspærre nederst på betonlaget, for derefter at bygge trækonstruktionen op igen med isoleringen under og imellem. Og her skal du så netop ikke bruge flamingo, men noget mere fleksibelt isolering som mineraluld eller glasuld i måtter.

Jeg kan ikke angive helt præcist hvordan dit gulv skal opbygges, uden at kende mere til den øvrige konstruktion, ventilationsforhold mv.

Prøv evt. at læse mere om gulvopbygninger og gulvtyper.

og her: Sådan isolerer du gulvet, når huset ikke har kælder

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden