Et rigt insektliv i haven har mange fordele. Insekterne er nyttedyr og udgør en vigtig del af fødekæden, og de hjælper dig desuden ved at spise mange af de dyr som fx bladlus, der kan genere dine planter og afgrøder. 

Insekterne har også den funktion, at de bestøver blomster og frugttræer, så du får blomster og frugter i haven. Og ved at bygge dit eget insekthotel, kan du tiltrække mange forskellige insekter. Placerer du insekthotellet bagerst i haven, slipper du for at skulle have hele insektlivet med ved middagsbordet på terrassen.

Videoguide: Byg et insekthotel

Hvad er et insekthotel?

Ved et insekthotel forstås et kunstigt habitat, der forsyner havens insekter med et opholdssted, hvor de både kan overvintre og skjule sig for rovdyr.

Vær opmærksom på, at udover placeringen, har selve udformningen stor betydning for, hvilke typer insekter man vil tiltrække. Visse typer insekter modarbejder hinanden, så hvis du gerne vil have flere vilde bier fx, skal du især tænke på udformningen og valg af materialer. Du kan læse mere om vilde bier i haven hos Vilde bier i Danmark.

Sådan bygger du et insekthotel i haven

Vil du gerne glæde insekter, fx ørentviste eller bier, kan du med fordel lave dit eget insekthotel, da du nemmere kan målrette det til specifikke typer af insekter.

Insekthotellet nedenfor har kostet cirka 400 kroner i materialer at bygge.

Du kan ofte købe et færdiglavet insekthotel billigere på nettet, men det har ikke nødvendigvis samme effekt som et hjemmelavet.

Podcast: Mig og min have

Episode 7: Mere natur i haven

En naturlig have fyldt med farverige blomster, nyttige dyr og masser af skønne dufte - det er drømmen for mange haveejere. Vi forsøger at bringe dig ét skridt tættere på drømmen i dette afsnit, der handler om at få mere natur i haven, på terrassen eller altanen.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit

Podcast: Mig og min have

Episode 9: Insekter

Jesper har en skummel plan om at sende Andreas på insektekspedition og smage på insekter. Bugging Denmark har en fårekyllingefarm og arbejder med thailandske metoder. Fårekyllingerne kravler rundt i æggebakker i varme, tørre og rene forhold. Farmen sælger fårekyllingerne som menneskeføde, og de skulle efter sigende smage af nødder.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit