Det skal du bruge til at pudse fliser op

 • Puds - en god allround puds
 • Murebalje
 • Mureske
 • Gummispartel
 • Stålbræt
 • Svamp.

Er du træt af fliserne i dit køkken eller på badeværelset, kan du give dem en makeover. Du kan tage fliserne ned og pudse væggen op, men det er også en mulighed at pudse selve fliserne op. 

Her er en guide til at pudse fliserne op. 

 1. Rens fliserne grundigt med grundrens på en klud.
 2. Rør pudsen sammen i en murerbalje. Brug en allround Multipuds, der kan hæfte på alle overflader, som du også kan male direkte oven på. Brug en mureske eller en pisker, som du sætter på en boremaskine. Kom altid vand i baljen først - på den måde undgår du tørre områder i blandingen.
 1. Puds første lag op. Træk pudsen på med en gummispartel. Det første lag skal fylde fugerne ud, så tykkelsen af laget skal blot være 1-2 mm på selve fliserne - men sørg for at komme godt ned i fugerne. Lad laget tørre et par minutter.
 2. Puds andet lag op. Tag med en murske en portion puds på et stålbræt. Påfør pudsen ved at trække stålbrættet nedefra og op i lodrette baner i et lag på 1-2 mm. Lad pudsen tørre i nogle få minutter.
 1. Udjævn overfladen. Brug en hårdt opvredet svamp. Bevæg den i cirkelbevægelser og tryk kun ganske forsigtigt for at gøre overfladen helt ensartet. Lad overfladen tørre 1-2 døgn, inden du fx maler oven på.
 2. Mal overfladen. Du behøver ikke behandle overfladen yderligere, men du kan sagtens male i den farve, du ønsker. Brug maling med en høj glans, hvis det skal være nemt at tørre af.

Husk! Du bør ikke pudse fliser op direkte i vådrumszoner som i brusenichen.