Der skal en god bankkonto til at købe Danmarks dyreste landejendomme.

Boligsiden.dk har for Videncentret Bolius fundet de 10 dyreste landejendomme til salg i maj 2018, og de koster mellem 26 og 90 millioner kr.

Nakkebølle er Danmarks dyreste landejendom til salg

Danmarks dyreste landejendom er herregården Nakkebølle ved Faaborg, der er udbudt til en pris til 90 millioner kr. og har en århundrede lang historie. Den nuværende hovedbygning blev opført i 1559 og er løbende blevet renoveret, senest af den nuværende ejer. 

H.C. Andersen besøgte den i 1830, og da filminstruktør Constantin Preben Philipsen ejede Nakkebølle Gods fra 1955 til 1968 byggede han et stråtækt havehus, så nogle af de store, danske skuespillere som Dirch Passer, Preben Kaas, Jørgen Ryg, Keld Petersen og Buster Larsen kunne bo der, når de var på besøg eller skulle arbejde.

Der hører 248 hektar land med til Nakkebølle. Der er 115 hektar til landbrug, mens vådområde udgør 110 hektar, inklusive 85 hektar sø. Der afholdes otte store jagter hvert år, hvor det især er ænder og fasaner, der står for skud. 

Hovedbygningen er på 464 m2, og der er en sidebygning på 177 m2 og et anneks på 151 m2. Bl.a. er der en stor spisesal med smukke gobeliner, som dækker alle væggene, store, højloftede soveværelser og et trappeløb med brede stentrappetrin, som ender i den restaurerede kælder med hvælvede lofter.

Endvidere er der en række gæsteboliger samt lader, staldbygning, garage, værksted og jagthus/gildesal. Til sammen udgør de 3.500 m2

Unikke hestefaciliteter på Rosenkilde Gods

Normalt ligger de dyreste huse, ejerlejligheder og sommerhuse i København og Nordsjælland, men nr. 3 på listen over de dyreste landejendomme ligger også på Fyn, nærmere bestemt i Staurby ved Middelfart. Det er Rosenkilde Gods fra 2009, hvor du til en pris på 49,8 millioner kr. bl.a. får fremragende hestefaciliteter med både en stor og lille ridehal med 115 hestebokse.

5 landejendomme til salg i Nordsjælland blandt de dyreste

Nordsjælland er dog repræsenteret på top 10-listen med landejendomme ved Græsted, Hørsholm, Birkerød, Hornbæk og Uvelse.

Haregabgaard, der ligger lige op ad Gribskov og tæt på Esrum Sø, er sat til salg til 85 millioner kr. Det er også en eksklusiv hesteejendom med bl.a. en glasoverdækket ridebane. Hestebokse, saddelrum og lounge med udsigt over ridebanen.

Hovedbygningen er på 720 m2 og allerede fornyet. Den byder bl.a. på en smuk hall, klassiske stuer, store værelser med luksusbadeværelser og en kælder med bl.a. biograf og vinkælder. Udenfor kan du tage dig en dukkert i swimmingpoolen. Der følger 26,5 hektar land med, hvor der også er top-faciliteter til heste. Samtidig er der et separat hus fra 1777 på 109 m2.

De øvrige landejendomme på listen ligger alle i Jylland ved henholdsvis Kolding, Hjallerup og Ebeltoft.