Der skal en god bankkonto til at købe Danmarks dyreste landejendomme.

Ved hjælp af data fra Boliga har Videncentret Bolius fundet de 10 dyreste landejendomme til salg i juni 2020, og de koster mellem 28 og 85 millioner kr.

Danmarks aktuelt dyreste landejendom ligger i Græsted

Med en meget diskret og pragtfuld beliggenhed direkte op ad Gribskov i et meget naturskønt område i Nordsjælland lige nord for Esrum Sø, finder man Haregabgaard. 

Hovedbygningen er opført i 2002 i smuk nyklassicistisk stil med et samlet areal på 720 m2. For få år siden blev hele ejendommen fornyet indvendigt, så den nu rummer både klassiske stuer, store værelser med luksusbadeværelser samt kælder med bl.a. biograf, vinkælder m.m. Store terrasser, swimmingpool og udsigt over markerne og foldene kan en kommende køber også nyde godt af.

Nakkebølle er Danmarks næstdyreste landejendom til salg

Danmarks næstdyreste landejendom er herregården Nakkebølle ved Faaborg, der er udbudt til en pris til 90 millioner kr. og har en århundrede lang historie. Den nuværende hovedbygning blev opført i 1559 og er løbende blevet renoveret, senest af den nuværende ejer. 

H.C. Andersen besøgte den i 1830, og da filminstruktør Constantin Preben Philipsen ejede Nakkebølle Gods fra 1955 til 1968 byggede han et stråtækt havehus, så nogle af de store, danske skuespillere som Dirch Passer, Preben Kaas, Jørgen Ryg, Keld Petersen og Buster Larsen kunne bo der, når de var på besøg eller skulle arbejde.

Der hører 248 hektar land med til Nakkebølle. Der er 115 hektar til landbrug, mens vådområde udgør 110 hektar, inklusive 85 hektar sø. Der afholdes otte store jagter hvert år, hvor det især er ænder og fasaner, der står for skud. 

Hovedbygningen er på 464 m2, og der er en sidebygning på 177 m2 og et anneks på 151 m2. Bl.a. er der en stor spisesal med smukke gobeliner, som dækker alle væggene, store, højloftede soveværelser og et trappeløb med brede stentrappetrin, som ender i den restaurerede kælder med hvælvede lofter.

Endvidere er der en række gæsteboliger samt lader, staldbygning, garage, værksted og jagthus/gildesal. Til sammen udgør de 3.500 m2.

4 landejendomme til salg i Nordsjælland blandt de dyreste

Nordsjælland er repræsenteret med fire placeringer på top 10-listen med landejendomme ved Græsted, i Hørsholm og Birkerød.

Haregabgaard, der ligger lige op ad Gribskov og tæt på Esrum Sø, er sat til salg til 85 millioner kr. Det er også en eksklusiv hesteejendom med bl.a. en glasoverdækket ridebane. Hestebokse, saddelrum og lounge med udsigt over ridebanen.

De øvrige landejendomme på listen er spredt på Sjælland, Fyn og i Jylland.