Spørg Bolius

Skal bygge 50 m2 garage - kommunen har fotograferet med drone og forlanger, at lille drivhus og skur skal tælles med

Kære Bolius

Vi har lige ansøgt og fået ok til at udvide vores carport/skur til de max 50 m2. Den anden dag bliver min mand så ringet op af kommunen, der fortæller, at de har været ude med en drone og kunne konstatere, at vi har et drivhus og et skur på grunden. De spørger til størrelse, og hvor længe de har stået der.

Begge bygninger er under 10 m2 og har stået her i hhv. 4 og 3 år.

Nu har vi så fået en ny bbr, og der indgår begge bygninger i samlet m2, så nu overskrider vi bebyggelsesprocent.

Er det rigtigt, at disse 2 bygninger skal tælle med?

Mvh Boligejeren

Kære Boligejer

Ja, det er korrekt, at efter de regler, der gælder nu i Bygningsreglementet BR18, så indgår alle småbygninger på grunden i de op til 50 m2, du må bygge på grunden uden at søge byggetilladelse, og uden at de indgår i beregningen af den samlede bebyggelsesprocent - også de to omtalte bygninger, der er under 10 kvadratmeter (efter de tidligere regler tidligere indgik de ikke i beregningen).
Læs mere her: Nye regler gør det nemmere at bygge skur carport og udhus

Dit spørgsmål viser, at ny teknik, som luftfotografi og droner, betyder, at man ikke længere kan gemme små bygninger for kommunen, som har pligt til at sikre, at boligejerne overholder de love og regler, der gælder for byggeri i de enkelte områder og på de enkelte ejendomme. I villaområder ofte  med det formål, at der ikke bygges mere end, at villaområderne bevarer den grønne karakter.

Læs mere her: Love og regler for skure og udhuse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden