Spørg Bolius

Skal bygge nyt hus tæt på jernbane - hvordan sikrer vi os bedst mod støjen?

Hej Bolius

Vores byggegrund ligger op til banen. Toget kører i 1. sals højde (på vej mod bro). Vi er ikke bekymrede, det er eltog. der kører 2 gange i timen og ikke om natten.

Kommunen er dog meget bekymrede.. og vi skal komme med en plan for støjregulering. Har I et forskag til en brugbar løsning for en støj, der kommer oppe i tagniveau? Vi bygger 1 plans.

Venlig hilsen Henny

Hej Henny

Til selve huset, kan I kigge på støjreducerende vinduer. Der kan være stor forskel, og med de rette vinduer/ruder, kan I holde rigtig meget støj ude. 

Læs mere: Lyddæmpende glas i vinduer

Er det ude i haven, I skal kigge på løsninger, vil det kræve et støjhegn. Og det er nok ikke nødvendigt med så højt et hegn, da den primære støj fra el-toge kommer fra friktionen mellem skinner og hjul. Jo tættere på støjkilden, at støjhegnet sættes desto bedre.

Tyngden af hegnet har også betydnin, så et solidt træhegn kan være en god mulighed.

Læs mere: Undgå trafikstøj og andre udefrakommende støjgener i boligen

Kræver kommunen dokumentation på forhånd, kan I få brug for at få en akustiker ind over projektet, der kan lave beregninger. 

Få flere gode råd om støj på siden Rolig bolig

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden