Boligen kort

Beliggenhed: Mykonos i Det Græske Øhav. 

Hustype: Sommerhus opført i 2020.

Størrelse:  Grund på 600 m2 – antal beboede kvadratmeter ikke opgivet.

Arkitektfirma: K-Studio med base i Athen, k-studio.gr

Villa Mandra på Mykonos ligner ved første øjekast en type bolig, som kun kan opføres sydpå, med sin eksotiske, store terrasse, hvor dyre møbler kan stå ude, uden at ejerne skal være urolige for vind og vejr, og hvor der rundhåndet er anvendt eksklusive kæmpesten inde og ude. Ja, for ikke at nævne en infinity-pool, der visuelt smelter sammen med det blå hav blot få hundrede meter fra bassinkanten. 

Men faktisk er der intet til hinder for, at Villa Mandra kunne opføres i Vejle eller Kalundborg, blot med en mere hårdfør kalk på facaden og en regntæt terrasseoverdækning fremfor Villa Mandras gennemsigtige sivkonstruktion. 

Skabt til afslapning og følelser

Arkitekturens grundtanke er at skabe rum til en tilbagelænet livsstil, hvor der er plads til at slappe af med venner og tænke over livet ved synet af naturen ude og naturens materialer inde. Arkitekterne fra K-Studio, der står bag villaen, siger selv, at i Villa Mandra følger form følelser fremfor funktion, da hvert rum er endnu en mulighed for at slappe af og reflektere. Herudover tilføjer Dimitris Karampatakis, medstifter og ejer af K-Studio, at arkitekturen er båret af historie og et moderne designsyn: 

– Villaen udtrykker på én gang Kykladernes traditionelle byggestil med brugen af sten, hvidvaskede flader og runde mure og en moderne tilgang til arkitektur og design med husets lange, lige forløb.

Se flere billeder af den flotte villa

Langt fra bøgehækken

Videncentret Bolius dykker i en række artikler ned i udenlandsk arkitektur, der med materialevalg, form og funktion, klimahensyn og kreativitet er inspirerende indslag fra fremmede himmelstrøg.

Læs de andre artikler i serien: