Barbapapa kunne ikke have formet et mere organisk hus med sin krop end den bygning, som den franske arkitekt Jean-Benjamin Maneval (1923-1986) tegnede tilbage i 1963.

Bygningen består af seks runde polyesterskaller, der sat sammen bliver til en lille og udseendemæssigt signifikant fritidsbolig beregnet til en familie på fire. Maneval tegnede aldrig interiør til sit boblehus, så designer Dorothée Meilichzon kom på lidt af en opgave, da en køber af et originalt boblehus hyrede hende og Studio Chzon til at stå for indretningen.

Ingen rette linjer

Dorothée Meilichzon tegnede alt interiøret som en forlængelse af Manevals vision om at leve i et organisk univers uden rette linjer. Det betyder, at alle møbler og alt tilbehør er designet og produceret specielt til Maison Bulles buede vægge og lofter.

Boligen kort

  • Beliggenhed: Véxin i det nordlige Frankrig.
  • Hustype: Fritidshus til maksimalt fire personer.
  • Størrelse: Overfladen på huset er 36 m2.
  • Arkitektfirma: Tegnet af Jean-Benjamin Maneval og indrettet af Studio Chzon. 

Se mere på chzon.com

– Det var faktisk én af de største udfordringer ved opgaven. Altså at alt skulle skræddersys til husets proportioner. Specielt de tekstilbeklædte vægge var svære, for væggene buer, så det krævede nøjagtighed og godt håndværk at løse opgaven, siger designeren.

Hun tilføjer, at hun er særlig glad for cocktailbaren i rustfrit stål, som trods sin lille størrelse er stor nok til at mikse en ordentlig strawberry daiquiri til et mindre selskab.

Et stort, orange gulvtæppe forbinder de enkelte bobler, der ellers har hver sin funktion. Her er et soveværelse, en bar, en entré, et badeværelse, en stue og en garderobe, mens spiseafdelingen ligger i husets midte som et samlende punkt.