Kort om Cabin Anna

  • Beliggenhed: Kan placeres overalt i verden, men sendes p.t. kun som flatpack i USA og Europa.
  • Hustype: Hytte med plads til 4 voksne. 
  • Størrelse: 55 m2 for modellen Anna Stay.
  • Arkitektfirma: Designet af Caspar Schols.
  • Læs mere på cabin-anna.com

Tilbage i 2015 tegnede den hollandske arkitekt Caspar Schols et havehus til sin mor. Dengang var han faktisk endnu ikke uddannet arkitekt, men havehuset blev så stort et hit på sociale medier og senere i arkitektur- og designmagasiner, at Schols modtog flere priser. 

Med forlæg i havehuset og nu med en afsluttet arkitektuddannelse på cv’et har hollænderen udviklet Cabin Anna, der forenklet beskrevet er en multifunktionel hytte til både at bo permanent i og til kortere ophold. 

– Ønsket var at designe en hytte, hvor du kunne bo og leve tæt på naturen og ikke skærme den af med faste ydervægge, fortæller Caspar Schols. 

3 versioner af Cabin Anna

Cabin Anna kommer i tre forskellige versioner, Anna Stay, Anna Meet og Anna Me. 

Fælles for dem alle er, at hytten består af flere moduler, der på skinner kan køres frem og tilbage, og at nogle af modulerne er konstrueret i træ og glas, mens andre kun er i træ, så de fremstår mere traditionelt hytte- og dermed boligagtige. 

Cabin Anna

Anna Stay, Anna Meet og Anna Me 

Versionen Anna Stay er den største hytte og har to træmoduler med soverum, køkken og hems, hvor der er plads til endnu en dobbeltseng. Herudover gør to glasmoduler, at der mellem træmodulerne kan skabes en lukket glasdel, der kommer til at udgøre hyttens stue. Når solen skinner, kan glasset køres helt eller delvist fra, og stuen bliver omformet til terrasse.  

Anna Meet-versionen har ikke køkken- eller sovedel, mens yderdelene på Anna Me skræddersys efter kundens behov. 

Ifølge producenten tager det tre mænd fem arbejdsdage at samle Cabin Anna, der koster fra cirka 87.000 euro (ca. 650.000 kr.).

Videncentret Bolius dykker i en række artikler ned i udenlandsk arkitektur, der med materialevalg, form og funktion, klimahensyn og kreativitet er inspirerende indslag fra fremmede himmelstrøg.

Læs de andre artikler i serien: