Boligen kort

  • Beliggenhed: Budapest, Ungarn.
  • Hustype: Præfabrikeret, modulært hjemme­kontor opført i 2020.
  • Størrelse: 8,5 m2. Priser fra 186.000 kr. eksklusive fragt. Workstation Cabin sendes også til udlandet.
  • Arkitektfirma: Hello Wood, hellowood.eu, Instagram: @hellowood

Da statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned i marts 2020, var mange tvunget til at løse arbejdsopgaver hjemmefra midt i rodet på spisebordet og med støj fra legende og spørgende børn i baggrunden. Senere kom børnene igen i skole, men mange af deres forældre arbejder stadig hjemme.

Derfor er hjemmearbejde mere aktuelt end nogensinde før.

Anneks kan bruges til kontor, gæsteværelse, legerum og refugium

Udfordringen er så lige, at mange ikke har et rum i boligen, som kan øremærkes til privat kontor. Måske er der heller ikke budget eller byggeprocent nok tilbage på matriklen til at kunne udvide hjemmet. 

Er det tilfældet, har det ungarske design- og arkitektfirma Hello Wood skabt et multiformet kontor, der stilles op på et par dage, og som er en kabine, der er ideel til både arbejde, gæsteværelse, legerum og refugium.

Kabinen består af 15 sider i træ og har integrerede elinstallationer, så internetadgang ikke er en udfordring. Der er også plads til en dobbeltmadras.

Møderum med plads til 6 personer i haven

- Målet var at designe et rum med rumlig kvalitet forstået sådan, at det kunne bruges til møderum med plads til seks personer uden at føles trangt.

- Det er lykkedes at lave en hybrid mellem arkitektur og design, der tager den traditionelle kubeform og leder den hen mod noget mere kunstnerisk, som falder i ét med omgivelserne, siger Anita Farkas, kommunikationschef i Hello Wood.

Langt fra bøgehækken

Videncentret Bolius dykker i en række artikler ned i udenlandsk arkitektur, der med materialevalg, form og funktion, klimahensyn og kreativitet er inspirerende indslag fra fremmede himmelstrøg.

Læs de andre artikler her: