Boligen kort

  • Beliggenhed: Jura i Frankrig
  • Hustype: Hotelværelse eller anneks opført i 2023
  • Størrelse: 26 m2
  • Arkitektfirma: Lumicene, se mere på lumicene.com

26 kvadratmeter minimalistisk drømmehjem i et døgn. Det kan blive dit, hvis du tjekker ind på det femstjernede hotel Maison Zugno i Jura midt i Frankrig. Hotellet har af firmaet Lumicene fået leveret og installeret en række LumiPod 6-hytter.

De små, selvstændige bygninger har både soveværelse, loungeafdeling, garderoberum og badeværelse og et helt unikt, stort kig til naturen takket være sin cirkelform, hvoraf næsten halvdelen af cirklen udgøres af buede vinduespartier. Partierne kan endda skydes helt fra langs en stålskinne i gulv og loft, så en stor del af hytten åbnes op mod naturen.   

Buede glasfronter 

LumiPod er præfabrikeret, så stort set hele hytten ankommer til bestemmelsesstedet i ét stykke. Efter at LumiPod er fragtet på plads, tager det faktisk kun omkring 48 timer at færdiggøre endelige monteringer.  

– Det er ikke vanskeligt at bygge og installere en LumiPod. Udfordringen har i stedet været at udvikle en hytte, der på en gang er minimalistisk luksuriøs uden at gå på kompromis med komforten, og som giver brugeren oplevelsen af at smelte sammen med naturen, siger Bertille Ledru, kommunikationsansvarlig hos Lumicene.

Det er ikke tit, at du ser bygninger med så buede vinduesfronter, og mere sjældent, at de samtidig kan skydes frem og tilbage på skinner.

Bertille Ledru fortæller, at vinduerne i LumiPod 6 har en diameter på op til 7,5 meter, hvilket siger en del om, hvor buede glassene er. 

LumiPods struktur er lavet af stål for at sikre nok stivhed til at kunne bære de tunge, buede vinduer. Hytten er foruden glasfronterne dækket af træ, mens gulve, vægge og interiør er udført i egetræ.