Boligen kort

  • Beliggenhed: Singapore
  • Hustype: Familiebolig opført i 2023
  • Arkitektfirma: Wallflower Architecture + Design, Wallflower.com.sg 

I udkanten af botanisk have i Singapore blev der sidste år opført en meget stor bolig til en familie med ikke bare mange penge, men også med drømmen om at leve midt i naturen og samtidig midt i storbyen.

Drømmen må siges at være gået i opfyldelse med huset, der sigende har fået titlen Touching Eden House.

Bolig midt i botanisk have

Botanisk have har et århundrede år gammelt, tropisk, grønt univers, der faktisk er Singapores første til at komme på UNESCOs verdensarvliste. Et univers, der ikke bare fortsætter ind i den nyopførte boligs have, men er en del af facaden, i og med at forskellige planter slynger sig og vokser op og ned ad facadegitteret i træ.

Gitterets udformning med L-formede og I-formede plader, der vender i forskellige retninger, gør, at lyset, som kastes ind på væggene i hjemmet, giver forskellige skygger, der også forandres med solens gang i løbet af dagen. Skygger og lys, der i sit spil kommer til at blive en form for kunstværker på væggene.  

– Visionen med husets design kom af idéen om at skabe en slags pavillon hævet på stylter og indhyllet i et beplantet trægitter, fortæller Mien Huei fra Wallflower Architecture + Design.  

Stylterne er stuedelen, der omfangsmæssigt er mindre end førstesalen, der så snævres ind igen på anden sal. For at få huset og omgivelserne på matriklen til at virke som en sømløs tilføjelse til Singapores botaniske have er der ikke bare masser af planter og træer på tagterrassen, men facadens trægitter giver som nævnt plads til masser af vertikal, grøn beplantning.

Arkitektur forener natur og civilisation

Ud over at syne som en integreret del af botanisk have gør designet af boligen det også muligt for havens dyr at passere mellem den private grund og botanisk have uden store problemer.  

Touching Eden House er arkitektur, der i højeste potens forener natur og civilisation og bringer størrelserne i harmoni i en grad, hvor mennesker automatisk går ned i tempo og finder ro.

Naturen er ikke bare lige uden for vinduerne, men bliver en del af bygningen og trækkes yderligere indenfor ved brugen af naturlige materialer som sten, travertin, træ og jordfarvede tekstiler.